«Πεντάστερο» το Nissan Leaf στις νέες δοκιμές ασφαλείας (vid)

«Πεντάστερο» το Nissan Leaf στις νέες δοκιμές ασφαλείας (vid)

«Πεντάστερο» το Nissan Leaf στις νέες δοκιμές ασφαλείας (vid)

Το Nissan Leaf είναι το πρώτο αυτοκίνητο που αξιολογείται με βάση τις νέες δοκιμές ασφαλείας του EURONCAP και βαθμολογήθηκε με πέντε αστέρια. 

Ο ευρωπαϊκός οργανισμός πιστοποιήσεων ασφαλείας, EURONCAP, προσάρμοσε τις δοκιμές ασφαλείας που διεξάγει εδώ και δεκαετίες στα δεδομένα της εποχής. Το πρώτο αυτοκίνητο που υποβλήθηκε στις νέες αυτές δοκιμές ήταν το Nissan Leaf 1ης γενιάς το οποίο απέσπασε μεγάλη βαθμολογία και εξασφάλισε πέντε αστέρια. 

Οι νέες δοκιμές περιλαμβάνουν μια σειρά δοκιμών για διερχόμενους πεζούς και για ποδήλατα και γίνονται ώστε να αξιολογηθούν και τα βοηθητικά συστήματα ασφαλείας των νέων αυτοκινήτων, που αποτρέπουν τα ατυχήματα σε τέτοιου είδους συνθήκες. Γεγονός που αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία, με τα πρώτα αποτελέσματα να δημοσιοποιούνται, μερικές εβδομάδες μετά το θανατηφόρο ατύχημα με το αυτόνομο όχημα της Uber. Μάλιστα ο EURONCAP έχει εντάξει στις δοκιμές και τις αντίστοιχες δοκιμές υπό χαμηλό φωτισμό, προκειμένου να διασφαλίζεται η λειτουργία σε όλες τις συνθήκες κίνησης. 

Με αυτόν τον τρόπο ο EURONCAP προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα της αυτοκίνησης και αξιολογεί συστήματα όπως το αυτόματο φρενάρισμα, αλλά και τους αισθητήρες που υπάρχουν στα αυτοκίνητα προς ανίχνευση πεζών και άλλων εμποδίων. 

Σε ό,τι έχει να κάνει με το Nissan Leaf, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο απέσπασε βαθμολογία 93% στην προστασία των εμπρός επιβατών, 86% στην προστασία των παιδιών, 71% στην προστασία των πεζών και 71% για τη λειτουργία των βοηθητικών συστημάτων.

Euro NCAP Crash Test of Nissan LEAF

Best of internet