Η Amazon κάνει το αυτοκίνητο, γραμματοκιβώτιο! (vid)

Gazzetta team
Η Amazon κάνει το αυτοκίνητο, γραμματοκιβώτιο! (vid)
Μια νέα υπηρεσία παραδόσεων στο αυτοκίνητο ξεκίνησε δοκιμαστικά η Amazon στις ΗΠΑ, με τη συνεργασία της Volvo και της GM.

Η Amazon δοκιμάζει ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπηρεσία με την οποία τα δέματα που παραγγέλνει κανείς θα παραδίδονται μέσα στο αυτοκίνητό του. Αν και δεν είναι πολύ σαφές ή τουλάχιστον κατανοητό σε διαφόρους από εμάς, γιατί να χρειάζεται να παραδοθεί ένα δέμα στο αυτοκίνητο και όχι στο σπίτι, φαίνεται πως στην Αμερική, υπάρχει αυτή η ανάγκη.

Για να γίνει ωστόσο πραγματικότητα το πλάνο της κορυφαίας εταιρείας διαδικτυακών πωλήσεων χρειάστηκε να συνεργαστεί με την Volvo και την GM, οι οποίες διαθέτουν απομακρυσμένο σύστημα ελέγχου των οχημάτων τους. Για τα δέματα υπάρχει περιορισμός βάρους, όγκου και αξίας και η υπηρεσία απευθύνεται σε επιλεγμένους συνδρομητές της Amazon.

Οι παραδόσεις θα γίνονται σε αυτοκίνητο, είτε στη διεύθυνση σπιτιού, είτε στη διεύθυνση εργασίας του πελάτη και όχι σε οποιαδήποτε άλλη, καθώς δεν θα μπορεί να γίνει παράδοση σε άλλη διεύθυνση. Ο πελάτης θα καταχωρεί στην εφαρμογή της Amazon φωτογραφία του οχήματος, το οποίο θα αναγνωρίζεται από τον υπάλληλο και τότε εκείνος θα δίνει εντολή, μέσω της εφαρμογής πάντα, να ξεκλειδώσει το αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με την Amazon οποιαδήποτε στιγμή η διαδικασία παράδοσης θα μπορεί να σταματήσει με εντολή του πελάτη, κάτι που διασφαλίζει την ακεραιότητά της. Για την GM και την Volvo η συγκεκριμένη υπηρεσία θα παρέχεται ως κομμάτι του OnStar για την πρώτη και του OnCall για την δεύτερη. Δεν θα χρεώνεται ξεχωριστά, ούτε από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, ούτε από την Amazon και στο μέλλον θα μπουν και άλλες εταιρείες, αν ευδοκιμήσει η χρήση της.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!