Tom Marques: Η... καφρίλα του Μονακό (pics & vid)

Gazzetta team
Tom Marques: Η... καφρίλα του Μονακό (pics & vid)
Κάθε χρόνο στο Μονακό συγκεντρώνονται τα πιο ακριβά, γρήγορα και σπάνια αυτοκίνητα να αναστατώσουν τη ζωή των Μονεγάσκων και την αστυνομία του Πριγκηπάτου.

Η έκθεση πολυτελών αυτοκινήτων Top Marques διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Γκριμάλντι Φόρουμ του Πριγκηπάτου και αποτελεί μια συγκέντρωση πλούτου με περίβλημα αυτοκινητιστικό. Είναι μια δικαιολογία να έχουν λόγο ύπαρξης ορισμένα από τα πιο σπάνια αυτοκίνητα και εδώ και 13 χρόνια που διεξάγεται όλο και περισσότερες εταιρείες φροντίζουν να παρουσιάζουν ειδικές εκδόσεις και μοντέλα τους, σε παγκόσμιες πρεμιέρες. Διεξάγεται υπό την «ευλογία» του Πρίγκηπα Αλβέρτου που είναι ο πρώτος επισκέπτης κάθε χρόνο, καθώς κόβει την κορδέλα των εγκαινίων και εξετάζει κάθε supercar προσωπικά, ενώ πολλά από τα εκθέματα είναι δικά του σπάνια κομψοετεχνήματα σε τέσσερις τροχούς.

Παράλληλα όμως το Top Marques τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί και σε ένα φεστιβάλ για τους ερασιτέχνες φωτογράφους και τους cars spotters, εκείνους δηλαδή που αναζητούν πολυτελή αυτοκίνητα και πανάκριβα supercars στους δρόμους προκειμένου να τα απαθανατίσουν και να τα μοιραστούν στα social media με τους «φίλους» τους. Κάπως έτσι το Μονακό για μια ολόκληρη εβδομάδα περίπου ζει σε ρυθμούς ελληνικής παραλιακής λεωφόρου. Τα burn outs και οι βόλτες στους δρόμους του Γκραν Πρι θέλγουν οδηγούς από όλη την Ευρώπη και όχι μόνο και τα αυτοκίνητα που εμφανίζονται είναι αντίστοιχα ή και καλύτερα σε πολλές περιπτώσεις από εκείνα που εκτίθενται.

Οι κάμερες και τα κινητά που αστράφτουν είναι εκατοντάδες και οι αστυνομικοί εργάζονται υπερωρίες είτε να διώχνουν από το Μονακό όσους δεν σέβονται τους κανονισμούς, είτε να κόβουν κλήσεις. Οι αντιδράσεις των θεατών είναι επίσης επιπέδου ελληνικής παραλιακής καθώς όλα τα περιπολικά και οι μοτοσυκλέτες της αστυνομίας δέχονται γιουχαΐσματα και αποδοκιμάζονται.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!