Μέχρι την Τρίτη στην Αθήνα το supercar Ford GT (pics & vid)

Gazzetta team
Μέχρι την Τρίτη στην Αθήνα το supercar Ford GT (pics & vid)
Σε αγωνιστική αλλά και... «πολιτική» έκδοση, το εντυπωσιακό Ford GT βρίσκεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και μπορούμε να το δούμε από κοντά στο The Mall Athens!

Το Ford GT είναι η ναυαρχίδα της Ford, ένα μοντέλο στο οποίο η Μπλε Οβάλ εταιρεία έχει βάλει όλη της την «τέχνη» για να δημιουργήσει κάτι διαφορετικό και παράλληλα, εξωτικό! Με ιστορία που ξεκινά από το θρυλικό GT40, που «σάρωσε» στους αγώνες του Le Mans, τη δεκαετία του 1960! Η εξέλιξή του κόστισε 10 εκατομμύρια δολάρια, ένα ποσό απίστευτα υψηλό για την εποχή και ο λόγος που δημιουργήθηκε ήταν μια... σπασμένη συμφωνία με τον Έντσο Φεράρι, που εξόργισε τον Χένρι Φορντ!

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Φτάνοντας στο σήμερα, έχουμε να κάνουμε με τη δεύτερη γενιά της «πολιτικής» εκδοχής του Ford GT. Το μοντέλο εφοδιάζεται με έναν κινητήρα EcoBoost βενζίνης των 3.5 λίτρων, ο οποίος είναι εξακύλινδρος σε διάταξη V και έχει δύο τούρμπο.

Αποδίδει 656 ίππους και 746 Nm ροπής και προσφέρει τρομακτικές επιδόσεις στο μοντέλο, με 0-100 χλμ./ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 348 χλμ./ώρα! Το κόστος του ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ, όμως ακόμη κι αν κάποιος έχει αυτό το ποσό δεν είναι δεδομένο ότι θα αποκτήσει το GT καθώς η μάρκα ήταν εξαιρετικά επιλεκτική στους πελάτες της και δεν το έδωσε σε όποιον απλά είχε τα χρήματα.

Επίσης, ανάμεσα στους πολλούς όρους του συμβολαίου απόκτησης, αναγράφεται ότι ο ιδιοκτήτης δεν έχει δικαίωμα να το πουλήσει και θα πρέπει να περιμένει κάμποσους μήνες, αν θελήσει να το αποχωριστεί! Αυτό το εξαιρετικά εξελιγμένο και σπάνιο supercar, βρίσκεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και η Ford Motor Ελλάς μας δίνει τη δυνατότητα να το δούμε από κοντά, στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens. Έτσι, μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, 24/4, έχετε την ευκαιρία να το θαυμάσετε τόσο στη... συμβατική, «πολιτική» του εκδοχή, όσο και στην αγωνιστική που επίσης εκτίθεται.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!