«Διαβολικό» φαίνεται το Brabham BT62 (pic & vids)

Gazzetta team
«Διαβολικό» φαίνεται το Brabham BT62 (pic & vids)
H Brabham επιστρέφει στο προσκήνιο και η αναγέννησή της θα γίνει μέσω ενός hypercar με 710 ίππους και τιμή 1,5 εκατομμύριου Ευρώ.

Η Brabham είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην ιστορία της Formula 1. Οι νεότεροι μπορεί να μην την γνωρίζουν καθώς σταμάτησε τις δραστηριότητές της σε αγωνιστικό επίπεδο στις αρχές της δεκαετίας του 90, όμως από τα τέλη εκείνης του 60 ήταν πρωταγωνίστρια και σημείο αναφοράς στο πρωτάθλημα. Ήταν επίσης ομάδα που είχε φιλοξενήσει ορισμένους από τους θρύλους του σπορ, καθώς από τα μονοθέσια της πέρασαν οδηγοί όπως ο Κάρλος Ρόιτεμαν, ο Νέλσον Πικέ και φυσικά ο Νίκι Λάουντα. Έτσι κατέκτησε δύο τίτλους κατασκευαστών και έδωσε την ευκαιρία στον Πικέ να πάρει δύο προσωπικούς τίτλους.

Μετά από τις συστάσεις, είναι η ώρα να αναφέρουμε και γιατί ασχολούμαστε με την Brabham. Διότι σε δύο εβδομάδες θα παρουσιάσει το πρώτο της αυτοκίνητο, εδώ και πολλά χρόνια και θα επιστρέψει στο προσκήνιο. Πρόκειται για το BT62! Ένα hypercar με απόδοση 710 ίππων από έναν V8 κινητήρα 5,4 λίτρων τον οποίο έχει αναπτύξει η Brabham και είναι ατμοσφαιρικός.

Έπειτα από δύο πολύ σύντομα video που έπαιξαν το ρόλο του teaser, τώρα έχουμε και την πρώτη αινιγματική εικόνα. Αυτή μας δείχνει τα πίσω φανάρια κατά βάση, αλλά αφήνει να καταλάβουμε την θηριώδη πίσω αεροτομή που θα διαθέτει το αυτοκίνητο, καθώς επίσης και το ότι θα είναι κατασκευασμένη από ανθρακονήματα.

Η ίδια η εταιρεία που ανακοίνωσε προς το παρόν ελάχιστα και μόνο για να τονώσει την ανυπομονησία, μιλά για ένα αυτοκίνητο με πεδίο δράσης την πίστα. Με συνολικό βάρος 972 κιλά και κάθετη δύναμη 1200 κιλών το BT62 θα σταματά από φρένα επιπέδου Formula 1 καθώς τα τακάκια από ανθρακονήματα θα πιέζουν επίσης ανθρακονημάτινους δίσκους και αυτό είναι κάτι που είχε εισάγει η Brabham στη Formula 1 πριν από δεκαετίες.

Το ΒΤ62 θα κυκλοφορήσει σε 70 μόνο κομμάτια και η Brabham θα γιορτάσει έτσι τα 70 χρόνια από το 1948, όταν ο Σερ Τζακ Μπράμπαμ ξεκίνησε την αγωνιστική του καριέρα. Το κόστος του θα είναι περίπου 1.140.000 χωρίς τους φόρους, οπότε ας το δούμε πρώτα μήπως και δεν είναι ωραίο…

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!