Στην Ισπανία χτυπάει η καρδιά της... Renault

Gazzetta team
Στην Ισπανία χτυπάει η καρδιά της... Renault
Από την πόλη της Παλέντσια στην Ισπανία ξεκινά ένα πολύ σημαντικό και μεγάλο κομμάτι της παραγωγής της Renault που σε 40 χρόναι ιστορίας μας έχει χαρίσει 7.000.000 αυτοκίνητα.

Ένα από τα στολίδια σε παγκόσμιο επίπεδο παραγωγής αυτοκινήτων είναι το εργοστάσιο της Renault στην Παλέντσια στην Ισπανίας. Πρόκειται για μια μονάδα που ξεκίνησε πριν απο 40 χρόνια και σήμερα, έχοντας στείλει στους αυτοκινητόδρομους όλου του πλανήτη, περισσότερα από 7.000.000 αυτοκίνητα της γαλλικής φίρμας, παραμένει πιο φρέσκο από ποτέ.

Η πορεία αυτών των ετών έχει φέρει σημαντικά οφέλη στην περιοχή και την έχει αναπτύξει σε σημείο η αύξηση του πληθυσμού να αντικατοπτρίζει ένα υγιές περιβάλλον ζωής, πέραν από την εργασία. Στις ημέρες μας μάλιστα το εργοστάσιο της Παλέντσια, το οποίο παράγει 1.300 αυτοκίνητα καθημερινά, έχει εκσυγχρονιστεί ώστε η παραγωγή των μοντέλων της Renault να γίνεται με τα τελευταία τεχνολογικά στάνταρ σε ποιότητα και ασφάλεια.

Σημαντικό επίσης στοιχείο που δείχνει τη δυναμικότητα της μονάδας της Παλέντσια είναι πως αποτελεί το “σπίτι” και ειδικών εκδόσεων, όπως το Renault Megane R.S., ένα μοντέλο που διαφοροποιείται σημαντικά σε αρκετά στάδια της παραγωγής του, χωρίς αυτό να αποτελεί πρόβλημα ούτε για τις εγακταστάσεις, ούτε όμως και για το προσωπικό της Παλέντσια.

Στην Renault είναι πολύ υπερήφανοι για την μονάδα παραγωγής της Ισπανίας και την ιστορία της και ακριβώς για αυτό το λόγο μας την παρουσιάζουν και στο παρακάτω video.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!