Στην Ford βρήκαν το “ιερό δισκοπότηρό”!

Gazzetta team
Στην Ford βρήκαν το “ιερό δισκοπότηρό”!
Η νέα πλατφόρμα της Ford με πρώτο παράδειγμα το νέο Focus είναι το στοιχείο που προσδίδει αισιοδοξία στα στελέχη της εταριείας.


Το νέο Ford Focus, το οποίο παρουσιάστηκε πριν μερικές ημέρες, βασίζεται στην νέα global πλατφόρμα της Ford, απο την οποία θα έρθουν και άλλα μοντέλα στο μέλλον με στόχο τη μείωση του κόστους για την εταιρεία και τον εκσυγχρονισμό της γκάμας. Δεν είναι μόνο οικονομικό το ζήτημα όμως για την Ford, που με το Focus εγκαινιάζει αυτήν την νέα πλατφόρμα, η οποία είναι η πρώτη απο πέντε αντίστοιχες που θα δούμε στις επόμενες δεκαετίες.

Είναι ακριβώς αυτός ο μακρόχρονος ορίζοντας που δημιουργούν οι συγκεκριμένες πλατφόρμες πάνω στις οποίες “χτίζονται” τα διαφορετικά αυτοκίνητα, διατηρώντας εκτός από χαμηλό κόστος, χαρακτήρα και συνέπεια στην πορεία προς το μέλλον.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι ασφαλώς η MQB πλατφόρμα της Volkswagen. Από το 2011 όταν και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά αποτελεί την βάση για το 40% των μοντέλων της εταιρείας σήμερα και στο μέλλον το ποσοστό αυτό θα φτάσει το 80%, ενώ την χρησιμοποιούν και οι Audi,Skoda και Seat.

Για την Ford ο σχεδιασμός περιλαμβάνει από την νέα παγκόσμια αυτή πλατφόρμα να βγουν, εκτός από το Focus που κυκλοφόρησε ήδη, τα Fiesta, Fusion, EcoSport, Escape και Edge. Καθώς επίσης και τα minivan, αν συνεχιστεί η παραγωγή τους. Μιλάμε δηλαδή για πέντε διαφορετικές κατηγορίες με κοινό παρανομαστή την εμπρόσθια κίνηση και δυνατότητες πολυποίκιλες από υβριδική τεχνολογία μέχρι κιβώτιο 8 σχέσεων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!