Θρίαμβος Rea στην Ισπανία!

Γιώργος Βαρίνος
Θρίαμβος Rea στην Ισπανία!
Φοβερό αγώνα έκανε ο Τζόναθαν Ρια, κατακτώντας τη δεύτερη νίκη του για φέτος κρατώντας πίσω του τρεις μοτοσυκλέτες της Ducati στον πρώτο αγώνα που έγινε το Σάββατο στην Άραγκον.

Παρά την πίεση των Ντέιβις, Φόρες και Μελάντρι, ο άσσος της Kawasaki βρήκε τον τρόπο να πάρει τους 25 βαθμούς και να διευρύνει τη διαφορά του στη βαθμολογία.

Η πίεση των τριών Ducati ήταν έντονη μέχρι και πέντε περίπου γύρους πριν από το τέλος, ωστόσο κάπου εκεί ανέβασε την απόδοσή του και ξέφυγε μπροστά. Ο Τζόναθαν Ρια πέρασε στην πρώτη θέση κερδίζοντας στην αρχή τον poleman Μάρκο Μελάντρι και μετά από μια επίθεση στην αρχή που δέχτηκε από τον Lowes, άρχισε να βρίσκει ρυθμό. Λίγο αργότερα ξεπέρασε μια δύσκολη στιγμή στην 1 αλλά και πάλι δεν μπορούσε να κάνει μια καλή διαφορά από τις Ducati που τον πλησίαζαν από πίσω. Στον ένατο γύρο μάλιστα, ο εξαιρετικός Fores του πήρε το προβάδισμα για να απαντήσει τρεις γύρους αργότερα ο Τζόναθαν Ρια και να πάρει και πάλι κεφάλι στον Αγώνα.

Στη συνέχεια πίεσε, κράτησε μια διαφορά και τη διεύρυνε στο τέλος για να πάρει μια σπουδαία νίκη σε μια πίστα που ευνοεί τις Ducati. Στην τελευταία στροφή ο Τσαζ Ντέιβις - που έκανε καταπληκτικό Αγώνα ξεκινώντας από την 11η θέση - άρπαξε τη δεύτερη θέση από τον Φέρες. Έτσι ο Ισπανός συμβιβάστηκε με το τρίτο σκαλί του βάθρου, αρκετά μπροστά από τον Μάρκο Μελάντρι που πλήρωσε ένα λάθος του στην 1 στον τελευταίο γύρο. Ο Μίκαελ Βαν Ντερ Μάρκ πήρε την 5η θέση, κρατώντας πίσω του τον Τομ Σάιξ και τον ομόσταυλό του στην Yamaha, τον Λόους. Ο τελευταίος ξεκίνησε με υπέροχο τρόπο τον Αγώνα, ωστόσο στο τελευταίο τρίτο του η πτώση στην απόδοσή του ήταν μεγάλη.

Εξαιρετικός στο ντεμπούτο του ο Ρινάλντι, έβαλε την Ducati του στην 8η θέση, με τον Ιταλό να παίρνει μέρος φέτος σε όλους τους Ευρωπαϊκούς Γύρους, στο γκαράζ των Ντέβις και Μελάντρι. Ο Ραζμπατίογλου (Kawasaki) κέρδισε τη μάχη για την 9η θέση, μπροστά από τον Ρόμαν Ράμος (Kawasaki). O Λόρις Μπαζ έμεινε εκτός δεκάδας για περίπου δυο δέκατα, με τον Τζέικ Γκαγκν να είναι η μοναδική Honda που τερμάτισε, μιας και ο Λίον Κάμιερ είχε πτώση. Στους βαθμούς ήταν και οι Τζιουλιάνο Χερνάντεζ - αντικαθιστά τον Laverty στην Aprilia - (Kawasaki) και Σαλβαντόρι (Aprilia). Η πολύ άσχημη πτώση του Λίον Κάμιερ ήρθε στην πρώτη εκκίνηση του αγώνα, σ’ ένα περιστατικό που συνέβη τρεις γύρους μετά την έναρξη και είχαν εμπλοκή και οι Τόρες και Σαλβαντόρι

Ο Λίον Κάμιερ, τον οποίο χτύπησε ο Τζόρντι Τόρες ήταν ΟΚ, είχε τις αισθήσεις του και ανταποκρίθηκε στη θεραπεία. Μεταφέρθηκε από την πίστα σε κοντινό νοσοκομείο για περισσότερες εξετάσεις.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!