Από τα video games στην πραγματικότητα (pics & vid)

Gazzetta team
Από τα video games στην πραγματικότητα (pics & vid)
Από την εικονική οδήγηση του Gran Turismo το Audi e-Tron Vision περνά στην πραγματικότητα έστω και σε ένα μόνο αντίγραφο.

Από τη στιγμή που τα εικονικά αυτοκίνητα των μεγάλων εταιρειών έγιναν μόδα και κυκλοφορούν με τυμπανοκρουσίες και Δελτία Τύπου σαν να πρόκειται για κανονικά, ήταν λογικό πως μερικές φίρμες θα δοκίμαζαν και την μετατροπή των εικονικών σε πραγματικών. Αυτό κάνει και η Audi με το e-Tron Vision Gran Turismo, το οποίο αρχικά δημιουργήθηκε ψηφιακά για να αποτελέσει κομμάτι των εορτασμών της 15ης επετείου του διάσημου παιχνιδιού του PlayStation, αλλά τώρα περνάει στην πραγματικότητα.

Η Audi ανακοίνωσε πως θα φτιάξει στο Ίνγκολσταντ, στα κεντρικά της, ένα πραγματικό e-Tron Vision το οποίο θα επιτελέσει σκοπούς προώθησης της παρουσίας της εταιρείας στο πρωτάθλημα ηλεκτρικών μονοθεσίων Formula E. Το Audi e-Tron Vision Concept θα είναι το αγωνιστικό ταξί σε επιλεγμένους αγώνες του πρωταθλήματος στο οποίο φέτος η Audi συμμετέχει σε εργοστασιακό επίπεδο, έπειτα από την εξαγορά της ομάδας ABT Sportline.

Το Audi e-Tron Vision Concept θα διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες. Έναν τοποθετημένο στον εμπρός άξονα και δύο στον πίσω. Συνδυαστικά θα αποδίδουν 815 ίππους. Η επιτάχυνση θα επιτυγχάνεται σε 2.5 δευτερόλεπτα για τα πρώτα 100 χλμ. και με την κατανομή του βάρους των 1.450 κιλών σε αναλογία 50:50 στους δύο άξονες, αναμένεται εντυπωσιακά σταθερό και γρήγορο στην πίστα.

Η πορεία του Audi e-Tron Vision Concept στους αγώνες της Formula E θα ξεκινήσει αυτό το Σαββατοκύριακο από το Γκραν Πρι της Ρώμης και το πρωτότυπο θα είναι στα χέρια των Ρέιχελ Φράι και Ρινάλντο Καπέλο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!