Σε ανάκληση - μαμούθ προχωρά η Tesla

Gazzetta team
Σε ανάκληση - μαμούθ προχωρά η Tesla
Ένα πρόβλημα στο σύστημα διεύθυνσης θα οδηγήσει πίσω στο συνεργείο 123.000 Tesla Model S, όσα δηλαδή είχαν παραχθεί πριν από τον Απρίλιο του 2016.

Μια από τις μεγαλύτερες ανακλήσεις ενός μόνο μοντέλου που έχουμε δει ποτέ, κάνει η Tesla, η οποία ζητά από 123.000 ιδιοκτήτες Model S να επισκεφθούν το συνεργείο. Το πρόβλημα που προέκυψε έχει να κάνει με το σύστημα διεύθυνσης, το οποίο ενδέχεται να παρουσιάσει κάποιου είδους δυσλειτουργία και ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με την Tesla, δεν έχουν αναφερθεί ατυχήματα ή τραυματισμοί που να σχετίζονται με το συγκεκριμένο θέμα και η ανάκληση αφορά αποκλειστικά και μόνο το τετράθυρο σεντάν Model S, όχι κάποιο άλλο μοντέλο της φίρμας.

Η αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι εκτελεί την εθελούσια ανάκληση μετά την παρατήρηση «υπερβολικής διάβρωσης στα μπουλόνια του συστήματος διεύθυνσης, σε περιοχές με πάγο και χιόνι όπου στους δρόμους χρησιμοποιείται αλάτι ή άλλα διαβρωτικά μείγματα για την αποφυγή του σχηματισμού πάγου».

Ωστόσο, η Tesla αποφάσισε να αντικαταστήσει τα μπουλόνια σε όλα τα αυτοκίνητα παγκοσμίως. Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε έρευνα αξιοπιστίας που πραγματοποιεί κάθε χρόνο στις ΗΠΑ η εταιρεία ερευνών J.D. Power, η Tesla έχει πολύ χαμηλά ποσοστά.

Το 2017 μάλιστα, η Tesla αρνήθηκε να δώσει στην JD Power τα στοιχεία επικοινωνίας των πελατών της για την πραγματοποίηση της σχετικής έρευνας, καθώς υποστήριξε ότι το πολύ μικρό στατιστικό δείγμα των δικών της αυτοκινήτων σε σχέση με αυτά του ανταγωνισμού, βγάζει λάθος συμπεράσματα. Ως αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, η μετοχή της Tesla έπεσε λίγο χαμηλότερα, ενώ μέσα στο μήνα είχε συνολική μείωση 22%, τη μεγαλύτερη σε διάστημα ενός μήνα από τότε που εισήχθη η μάρκα στο χρηματιστήριο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!