Τα ραντάρ είδαν τη γυναίκα στο ατύχημα της Uber

Gazzetta team
Τα ραντάρ είδαν τη γυναίκα στο ατύχημα της Uber
Μια δήλωση που ανατρέπει τα δεδομένα και ρίχνει την ευθύνη στην Uber, έκανε εκπρόσωπος της εταιρείας που κατασκευάζει τους αισθητήρες των αυτόνομων οχημάτων.

Η τεχνολογία Lidar ανήκει στην εταιρεία Velodyne, η οποία είναι αυτή που προμηθεύει δεκάδες από τα αυτόνομα project που υπάρχουν στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας αυτή την εποχή. Είναι παράλληλα και εκείνη που εξελίσσει τους αισθητήρες και τα ραντάρ των αυτόνομων οχημάτων, ώστε κάποια στιγμή να είναι αυτά σε θέση να κινούνται στο επίπεδο 5.

Η Velodyne, προχώρησε σε δήλωση σχετικά με το δυστύχημα της Uber και μέσω της προέδρου της, Μάρτα Τόμα Χολ, ανέφερε «Είμαστε μπερδεμένοι όπως και όλοι οι υπόλοιποι. Είναι σαφές πως οι αισθητήρες μας μπορούν να ανιχνεύσουν τη γυναίκα και το ποδήλατό της, στην προκειμένη περίπτωση. Παρόλα αυτά οι αισθητήρες δεν αποφασίζουν για το φρενάρισμα ή για τη αποφυγή του εμποδίου».

Η Μάρτα Χολ σημείωσε επίσης, «Εναπόκειται στο υπόλοιπο σύστημα να επέμβει και να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα που παρέχονται. Δεν γνωρίζουμε πως λειτουργεί το σύστημα της Uber». Σε άλλες δηλώσεις της φέρεται να έχει δηλώσει πως προφανώς το σύστημα της Uber ανίχνευσε τη γυναίκα ως κάτι άλλο από αντικείμενο που εμπόδιζε την πορεία του οχήματος, ενώ άλλος ειδικός της αυτόνομης κίνησης δήλωσε σε τηλεοπτικό δίκτυο πως είναι σαφές από το video ότι το αυτόνομο σύστημα της Uber παρουσίασε δυσλειτουργία που πρέπει να διορθωθεί.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ οι έρευνες των αρμοδίων φορέων συνεχίζονται και τα οχήματα της Uber παραμένουν καθηλωμένα. Αν αποδειχτεί δε πως η ευθύνη για το συγκεκριμένο δυστύχημα βαρύνει την εταιρεία και το σύστημα αυτονομίας που αναπτύσσει η ίδια τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για την Uber.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!