Έρχονται τα "πράσινα" λεωφορεία όπως ανακοινώθηκε στο Ecomobility Conference

Gazzetta team
Έρχονται τα "πράσινα" λεωφορεία όπως ανακοινώθηκε στο Ecomobility Conference
Νέα «πράσινα» λεωφορεία θα αποκτήσει σύντομα ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών στο πλαίσιο του προγράμματος ανανέωσης του στόλου των οχημάτων αστικών λεωφορείων που τρέχει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Μιλώντας στο συνέδριο Ecomobility Conference που διοργάνωσαν το insider.gr και η ΗΑΕΕ, ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ Τάσος Ταστάνης δήλωσε ότι έχουν εξασφαλιστεί 30 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής και δρομολογείται η προμήθεια 92 οχημάτων, από τα οποία τα 12 θα είναι ηλεκτρικά. «Φιλοδοξούμε τα νέα λεωφορεία να κυκλοφορούν για πρώτη φορά στους δρόμους της Αθήνας μέσα στο 2018», σημείωσε ο κ. Ταστανης.

«Σήμερα ολοένα και μεγαλύτερη έμφαση δίνεται σε Ευρωπαϊκό επίπεδο στη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Στο πλαίσιο αυτό, αναγνωρίζεται και ενισχύεται ο ρόλος που καλούνται να διαδραματίσουν οι δημόσιες συγκοινωνίες προκειμένου να επιτευχθεί το όραμα για «έξυπνες» και «καθαρές» μεταφορές, ώστε να υπηρετήσουν το όραμα για τις πόλεις του μέλλοντος με ενσωματωμένες όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες αιχμής και με σχεδόν μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα. Να υπηρετήσουν το όραμα για «έξυπνες» πόλεις όπου θα επικρατούν συνθήκες βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης και υψηλής ποιότητας ζωής», εξήγησε ο κ. Ταστάνης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο Οργανισμός έχει προτείνει για ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 χρηματοδότηση ύψους 120 εκατ. ευρώ για την προμήθεια 40 αρθρωτών τρόλεϊ και 360 λεωφορείων νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε στο ίδιο συνέδριο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αθανάσιος Βούρδας αυτή την στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη διαπραγμάτευση με την γενική διεύθυνση μεταφορών της ΕΕ (DG Move) και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) ώστε να βρεθεί χρηματοδότηση για την αγορά νέων λεωφορείων μέσω του άξονα Clean Transport.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!