Βαλεντίνο Ρόσι, ένας ενεργός «Θρύλος» του MotoGP! (vid)

Gazzetta team
Βαλεντίνο Ρόσι, ένας ενεργός «Θρύλος» του MotoGP! (vid)
Με αφορμή την εκκίνηση της νέας σεζόν του MotoGP, αλλά και την πολύ καλή εμφάνιση του Ιταλού αναβάτη, παρουσιάζουμε μερικά από τα σημαντικότερα στοιχεία της καριέρας του!

500+ κορυφαία παιχνίδια καζίνο για ατέλειωτη διασκέδαση. (21+)

Είναι αδύνατο να παρακολουθείς μηχανοκίνητο αθλητισμό και να μη θαυμάζεις τον Βαλεντίνο Ρόσι, έναν αναβάτη που έχει συνδέσει το όνομά του με το MotoGP και συνεχίζει να τρέχει μέχρι και σήμερα! Ο Ιταλός, είναι πλέον 39 ετών όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να υπογράψει ακόμη ένα συμβόλαιο με τη Yamaha και μάλιστα διετές, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι στις πίστες μέχρι και το τέλος του 2020!

Στην εκκίνηση του φετινού πρωταθλήματος, σημείωσε μια πτώση στα δοκιμαστικά του Κατάρ και μια μέτρια επίδοση στις κατατακτήριες, πετυχαίνοντας την όγδοη θέση, όμως στον αγώνα μας αποζημίωσε και ήταν πραγματικά ταχύτατος, κατακτώντας μια θέση στο βάθρο, την τρίτη. Παρακάτω, ας δούμε μερικά εντυπωσιακά κατορθώματα του «Γιατρού», που έχει πετύχει μέχρι σήμερα!

  • Έχει 9 πρωταθλήματα οδηγών στη μέχρι σήμερα καριέρα του, τα 7 στο MotoGP
  • Είναι ο οδηγός με τις περισσότερες νίκες σε πολλές πίστες, όπως του Μουτζέλο (9), της Βαρκελώνης (10), του Εστορίλ (5), του Φίλιπ Άιλαντ (8), της Γέρεζ (9) και της Σεπάνγκ (6)
  • Έχει εκκινήσει σε 367 αγώνες, έχει κερδίσει τους 115, έχει σημειώσει 228 φορές παρουσία στο βάθρο, ενώ 64 φορές ήταν ο poleman. Επίσης, 95 φορές έχει κάνει τον ταχύτερο γύρο!
  • Μέχρι σήμερα στο MotoGP, τον έχουμε δει να τρέχει με μοτοσυκλέτες της Honda (2002-2003), της Yamaha (2004-2010), της Ducati (2011-2012) και να επιστρέφει στη Yamaha από το 2013 έως και σήμερα
  • Είναι ο γηραιότερος αναβάτης αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα του MotoGP, αφού στις 16 Φεβρουαρίου έκλεισε τα 39 του χρόνια
  • Είναι ο ιδιοκτήτης της Sky Racing Team byVR46, που «τρέχει» στις κατηγορίες Moto2 και Moto3
  • Έχει δηλώσει ότι πριν τον αγώνα «μιλάει» με τη μοτοσυκλέτα του και έρχονται σε μιας μορφής «επικοινωνία» πριν την οδηγήσει στην πίστα
  • Είναι οπαδός του ιταλικού ποδοσφαιρικού συλλόγου Internazionale (Inter) ενώ έχει εμφανιστεί με μπλουζάκι του Ντιέγκο Μαραντόνα, στο Γκραν Πρι Αργεντινής το 2015

Σίγουρα, ο Βαλεντίνο Ρόσι έχει μια ακόμη λαμπρή διετία μπροστά του, για να δείξει πόσο ανταγωνιστικός παραμένει ακόμη και σήμερα και ποιος ξέρει, ίσως αργότερα αποφασίσει να ανανεώσει ξανά το συμβόλαιό του!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!