Τo Panda που κινείται με βιομεθάνιο λύνει πολλαπλά προβλήματα

Gazzetta team
Τo Panda που κινείται με βιομεθάνιο λύνει πολλαπλά προβλήματα
Εδώ και έναν χρόνο το Fiat Panda Natural Power χρησιμοποιεί βιομεθάνιο από ανανεώσιμες πηγές και προστατεύει την ατμόσφαιρα ποικιλοτρόπως.

Χιλιάδες χιλιόμετρα με καύσιμη ύλη το βιομεθάνιο, έχει διανύσει το Fiat Panda Natural Power, το οποίο αποτελεί το παράδειγμα του ομίλου FCA για την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα αυτοκίνητα. Το βιομεθάνιο είναι φυσικό αέριο από λύματα και συγκεκριμένα στην περίπτωση της Fiat, από βιομάζα γεωργικών αποβλήτων. Η συγκεκριμένη διεργασία των αποβλήτων ώστε να αποτελούν πηγή ενέργειας έχει πολλαπλά οφέλη στο περιβάλλον και επιπλέον καθιστά ανεξάντλητα τα καύσιμα.

Το Fiat Panda, όπως και κάθε αυτοκίνητο, προκειμένου να κινηθεί με βιομεθάνιο δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη μετατροπή, έτσι δεν υπάρχουν πρακτικά προβλήματα στη χρήση του συγκεκριμένου καυσίμου. Επιπροσθέτως το βιοκαύσιμο με τον τρόπο που προκύπτει από την επεξεργασία της CAP, της εταιρείας με την οποία συνεργάζεται η Fiat για αυτό, είναι στην ουσία «καθαρό» για το περιβάλλον σε όλα του τα στάδια. Αν σε αυτά προστεθεί και το γεγονός πως τα απόβλητα κάνουν την εξάρτησή μας από το πετρέλαιο να μοιάζει άσκοπη, τότε καταλαβαίνει κανείς πως μιλάμε για μια σημαντική λύση στον ορίζοντα.

Η χρησιμότητα του Fiat Panda σε όλα αυτά έχει να κάνει με το ότι το αυτοκίνητο κινείται εδώ και έναν χρόνο με βιομεθάνιο και παράλληλα με την προώθηση αυτού, διεξάγονται και όλοι οι έλεγχοι ώστε να διασφαλίζεται πως το καύσιμο δεν δημιουργεί το παραμικρό πρόβλημα στον κινητήρα. Το Panda Natural Power έχει ταξιδέψει σε δεκάδες μέρη του πλανήτη και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο κέντρο του Νομπασάνο. Εκεί οι επιθεωρήσεις στις οποίες υποβάλλεται θα δείξουν ότι το βιομεθάνιο είναι ισοδύναμο με το φυσικό αέριο από ορυκτά και πως επίσης είναι αντίστοιχα αποτελεσματικό και φιλικό προς το περιβάλλον για τη χρήση στο αυτοκίνητο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!