Μηχανή κουρέματος γκαζόν έτοιμη για ρεκόρ 215 χλμ. (vid)

Gazzetta team
Μηχανή κουρέματος γκαζόν έτοιμη για ρεκόρ 215 χλμ. (vid)
Έχοντας ήδη το ρεκόρ ταχύτητας με… χορτοκοπτικό από το 2014, η Honda ετοιμάζεται να το καταρρίψει με το 2ης γενιάς χορτοκοπτικό Mean Mower.

Με κινητήρα από το Honda CBR1000RR Fireblade, ο οποίος είναι 1,0 λίτρου, το δεύτερης γενιάς σούπερ χορτοκοπτικό της Honda, ετοιμάζεται να καταρρίψει το ρεκόρ Γκίνες για το ταχύτερο χορτοκοπτικό στον πλανήτη. Πριν από 4 χρόνια η Honda είχε επιτύχει το αντίστοιχο ρεκόρ με το Mean Mower, όπως ονόμασε το χορτοκοπτικό της, να πιάνει 187,6 χλμ./ώρα.

Το συγκεκριμένο μηχάνημα που φτιάχνεται στο πλαίσιο της προβολής της ευρύτερης γκάμας μηχανημάτων που κατασκευάζει η Honda, θα αποδίδει 192 ίππους και θα έχει τη δυνατότητα να επιταχύνει σε 4 δευτερόλεπτα για το 0-100χλμ./ώρα. Η εταιρεία που έχει αναλάβει πάντως την συγκεκριμένη μετατροπή έχει τεράστια αγωνιστική εμπειρία καθώς είναι η Team Dynamics, η ομάδα με την οποία η Honda συμμετέχει στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού.

Κάπως έτσι οι Ιάπωνες πιστεύουν πως το Mean Mower MK2 μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα μέχρι και 215 χλμ./ώρα και υπεύθυνη για τον έλεγχό του κατά την δεύτερη προσπάθεια για ρεκόρ θα είναι η οδηγός αγώνων, Τζέσικα Χόκινς.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!