Η VW «επιτίθεται» στο Pikes Peak ηλεκτρικά! (vid)

Gazzetta team
Η VW «επιτίθεται» στο Pikes Peak ηλεκτρικά! (vid)
Μια και μοναδική εικόνα που δείχνει τις σκιές ενός κτηνώδους πρωτοτύπου της VW συνοδεύει την ανακοίνωση της συμμετοχής της εταιρείας στη φημισμένη ανάβαση του Pikes Peak.

Από το 1987 είχε να δώσει το «παρών» στην θρυλική ανάβαση του Κολοράντο, το Pikes Peak, η VW. Τότε το VW Golf είχε διαμορφωθεί με δύο κινητήρες, ένας να κινεί κάθε άξονα και η εγκατάλειψη ήταν μεγάλη απογοήτευση και για την εταιρεία και για τους θεατές. Πλέον όμως τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα για τη γερμανική φίρμα και παρά το ότι το ρεκόρ στην πιο απαιτητική ανάβαση του κόσμου, έχει πέσει δραματικά, οι άνθρωποι του Ίνγκολσταντ, πήραν την απόφαση για την επιστροφή.

Αυτή θα γίνει στις 24 Ιουνίου του τρέχοντος έτους, στη φετινή δηλαδή διεξαγωγή του Pikes Peak και το αυτοκίνητο με το οποίο θα προσπαθήσει η VW να καταρρίψει το ρεκόρ των 8 λεπτών 57 δευτερολέπτων και 118 χιλιοστών, θα είναι ένα πρωτότυπο της οικογένειας I.D.. Δηλαδή ένα ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο.

Το παραπάνω ρεκόρ ανήκει στον Ρις Μίλεν, ένανοδηγό που έχει συνδέσει το όνομά του με το Pikes Peak, τόσο στην συμβατική του εποχή, όσο και στην ηλεκτρική. Το σημείωσε το 2016 με ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Hyundai και αφορά μόνο ηλεκτρικά οχήματα, καθώς το ρεκόρ των συμβατικών είναι σχεδόν δύο λεπτά χαμηλότερα.

Από την teaser εικόνα που δημοσίευσε η VW είναι σαφές πως μιλάμε για ένα ηλεκτρικό όχημα που θα μπορούσε να συμμετέχει στους αγώνες αντοχής σε μια εικοσαετία. Δεν είναι ανοιχτό όπως το Μίλεν, αλλά κλειστό με εντυπωσιακή πτέρυγα στο πίσω μέρος και εξίσου θηριώδες σπόιλερ μπροστά, δεδομένου πως η κάθετη δύναμη είναι άκρως απαραίτητη στις κατασκευές για αυτόν τον αγώνα.

Ανήκει όπως είναι λογικό στην οικογένεια ηλεκτρικών οχημάτων I.D. και αναμένουμε με ενδιαφέρον περισσότερα στοιχεία ώστε να δούμε μια εντυπωσιακή τιμή ιπποδύναμης και ακόμη μεγαλύτερη αντίστοιχη, ροπής.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!