Η Audi «καταργεί» τα κόκκινα φανάρια!

Gazzetta team
Η Audi «καταργεί» τα κόκκινα φανάρια!
Η «έξυπνη πόλη» είναι ένα πρότζεκτ που αρχίζει να υλοποιείται στην Ουάσινγκτον και τα νέα μοντέλα της Audi, έχουν το απαραίτητο λογισμικό για να πετυχαίνεις το φανάρι πάντα πράσινο!

Η αλήθεια είναι ότι σε κανέναν μας δεν αρέσει να σταματάει στο κόκκινο φανάρι, όμως δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά αφού μόνο έτσι μπορεί να ρυθμιστεί η κυκλοφορία σε κεντρικούς δρόμους. Με τη πρότζεκτ της έξυπνης πόλης όμως, η Audi έχει καταφέρει να εξαλείψει αυτό το «πρόβλημα» ή τουλάχιστον, να το περιορίσει σημαντικά.

Στην Ουάσινγκτον, έχει δημιουργηθεί μια ειδική πλατφόρμα και τα αυτοκίνητα συνδέονται σε αυτή μέσω σύνδεσης δεδομένων 4G LTE. Έτσι προβάλλεται στο καντράν ή στο Head-Up Display, εφόσον διατίθεται, η ώρα που θα χρειαστεί για να ανάψει το φανάρι, σε πραγματικό χρόνο.

Το Audi επίσης σου προτείνει και την ιδανική ταχύτητα κίνησης ώστε να μη χρειαστεί να σταματήσεις καθόλου σε κανένα φανάρι και σύμφωνα με την ίδια τη φίρμα, η τεχνολογία αυτή βοηθά πολύ στη μείωση του καθημερινού στρες των οδηγών. Αργότερα, το σύστημα θα συνδυάζεται και με το start-stop του αυτοκινήτου για βέλτιστη λειτουργία και οικονομία καυσίμου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!