ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE

Το e-tron GT οδηγεί την Audi στο μέλλον

Το e-tron GT οδηγεί την Audi στο μέλλον

Το e-tron GT οδηγεί την Audi στο μέλλον

Χωρίς πολλές λεπτομέρειες αλλά με έμφαση στο ότι είναι ένα δείγμα για το ηλεκτρικό μέλλον της, η Audi παρουσίασε το e-tron GT.

Ένα fastback sedan παρουσίασε η Audi στην ετήσια συνέντευξη Τύπου στην έδρα της στο Ίνγκολσταντ. Το όνομα αυτού είναι e-tron Gran Turismo ή e-tron GT για συντομία. Το e-tron είναι γενικώς το καμάρι της Audi εδώ και μερικά χρόνια και κυρίως είναι μια ονομασία που δείχνει τις προθέσεις της εταιρείας για το μέλλον. 

Αυτό ακριβώς είναι και το συγκεκριμένο ηλεκτρικό μεγάλο sedan το οποίο πιθανώς να μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με την Porsche Mission E. Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο κοντά στην πόλη Νέκρασουλμ στη Γερμανία, εκεί που κατασκευάζεται τώρα το Audi R8. Αυτό που μένει να αποσαφηνιστεί πάνω σε αυτό το κομμάτι είναι αν η παραγωγή των δύο μοντέλων είναι παράλληλη ή αν το R8 μας αποχαιρετήσει επιβεβαιώνοντας κάποιες φήμες των τελευταίων εβδομάδων. 

Πάντως θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο ακόμη, καθώς το e-tron GT θα καθυστερήσει μέχρι τις αρχές της προσεχούς δεκαετίας. Πολύ νωρίτερα, δηλαδή φέτος θα δούμε ένα άλλο δείγμα της μελλοντικής πολιτικής της εταιρείας το e-tron SUV που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον