Ο σύγχρονος σκαραβαίος της Volkswagen «πεθαίνει»

Gazzetta team
Ο σύγχρονος σκαραβαίος της Volkswagen «πεθαίνει»
Η γερμανική μάρκα δεν έχει πλάνο αντικατάστασης του Beetle και αυτό σημαίνει ότι το ιστορικό μοντέλο έχει λίγα... ψωμιά στην αγορά.

Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αυτοκίνητα στην ιστορία των τεσσάρων τροχών μέχρι και σήμερα, είναι το Volkswagen Beetle ή αλλιώς, ο γνωστός μας σκαραβαίος. Η σύγχρονη έκδοσή του μετρά περίπου 20 χρόνια στην παραγωγή, όμως μετά από τη σημερινή γενιά, η γερμανική μάρκα δεν σκοπεύει να το αντικαταστήσει.

«Δύο ή τρεις γενιές είναι αρκετές. Δεν μπορείς να το κάνεις πέντε φορές και να έχεις ένα New New New Beetle» είπε ο επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της Volkswagen, στο πλαίσιο της έκθεσης της Γενεύης.

Στο παρελθόν, υπήρχαν οι φήμες ότι το Beetle θα λανσαριστεί «χτισμένο» στην πλατφόρμα MEB του Volkswagen Group και ότι θα είναι ηλεκτροκίνητο, όμως τελικά, η έκδοση παραγωγής του πρωτοτύπου ID Buzz Concept θα πάρει τη θέση του στην γκάμα. «Ο κόσμος ρωτούσε πότε το ID Buzz θα μπει στην παραγωγή, οπότε αποφασίσαμε να του δώσουμε προτεραιότητα. Καλύτερο από το να έχουμε πέντε γενιές του New Beetle» συμπλήρωσε ο επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!