Έξυπνο ελαστικό από την Goodyear

Gazzetta team
Έξυπνο ελαστικό από την Goodyear
Τεχνολογία ασύρματης σύνδεσης και εφαρμογή για τα δεδομένα κατά την οδήγηση, προσφέρουν τα νέα ελαστικά που παρουσίασε η Goodyear στην Γενεύη.

Ένα ελαστικό με συνεχή συνδεσιμότητα και ανταλλαγή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας τη βέλτιστη χρήση για μεγαλύτερη ασφάλεια και αποδοτικότητα, παρουσίασε η Goodyear στο Σαλόνι της Γενεύης. Η εταιρεία παρουσίασε επίσης το σύνολο της τεχνολογίας που καλύπτει το συγκεκριμένο ελαστικό, όπως την εφαρμογή για τα κινητά.

Όλα τα παραπάνω λειτουργούν με βάση τους αλγόριθμους που διαθέτει για τη συγκεκριμένη χρήση η Goodyear και φέρνουν τα ελαστικά πιο κοντά α στην νέα εποχή της αυτοκίνησης, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Οι αισθητήρες τους οποίους διαθέτει το ελαστικό, προσφέρουν σε πραγματικό χρόνο δεδομένα και σε αυτά περιλαμβάνονται η φθορά των ελαστικών, η πίεσή τους καθώς και πότε το ελαστικό χρειάζεται συντήρηση ή επισκευή.

Παράλληλα η Goodyear στην Γενεύη παρουσίασε και το Oxygen, ένα πρωτότυπο ελαστικό στο οποίο περιλαμβάνονται βρύα! Το concept Oxygen διαθέτει πρωτοποριακή τεχνολογία και ενσωματώνει στα τοιχώματά του φυτικούς μικροοργανισμούς . Αυτοί συγκεντρώνουν τα νερά της βροχής από το δρόμο και προχωράνε τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης, ώστε να εκλύουν στην ατμόσφαιρα οξυγόνο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!