Ο Τζιουτζιάρο έδωσε το όνομα της μητέρας του στο νέο μοντέλο της εταιρείας

Gazzetta team
Ο Τζιουτζιάρο έδωσε το όνομα της μητέρας του στο νέο μοντέλο της εταιρείας
Ένα υπερσύγχρονο και ιδιαίτερο, για διάφορους λόγους, αυτοκίνητο δημιούργησε η εταιρεία σχεδιαστών του Τζορτζέτο Τζιουτζιάρο, το Sybilla!

H GFG είναι η εταιρεία σχεδιαστών του Τζορτζέτο Τζιουτζιάρο, η οποία δεν αποτελεί πλέον κομμάτι της Italdesign, αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να σχεδιάζει αυτοκίνητα. Σε αυτήν απευθύνθηκε η κινεζική εταιρία Envision που κατασκευάζει συστήματα διαχείρισης ενέργειας για να δημιουργήσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο θα παρουσιάζει αυτά τα συστήματα διαχείρισης ενέργειας.

Σχεδιαστικά το αυτοκίνητο, διαθέτει ορισμένες από τις γραμμές που χαρακτηρίζουν τον Ιταλό σχεδιαστή και τους μαθητές του. Το πίσω μέρος για παράδειγμα μοιάζει τυπικό σχέδιο Τζιουτζιάρο, ωστόσο μπροστά τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα και πιο ελκυστικά ίσως. Το πιο ενδιαφέρον πάντως είναι η είσοδος των επιβατών που γίνεται μέσω των θυρών που ανοίγουν σαν φτερά πελαργού, αλλά με τη μεγάλη γυάλινη επιφάνεια που αποτελεί το παρμπρίζ να σύρεται προς τα εμπρός.

Τεχνολογικά στο εσωτερικό υπάρχουν όλα όσα περιμένει κανείς σε ένα concept τέτοιου είδους και διανθίζονται από το αεροπορικού τύπου τιμόνι και το ξεχωριστό σύστημα ψυχαγωγίας και για τους πίσω επιβάτες. Το Sibylla κινείται από δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, ενώ η Envision το εφοδιάζει με το σύστημα διαχείρισης ενέργειας που δημιουργεί εκείνη.

Όσο για το όνομα! Οι ρίζες του βρίσκονται στη Λατινική μυθολογία και την ικανότητα της Σιβύλλας να μαντεύει το μέλλον. Παρόλα αυτά ο Τζιορτζέτο Τζιουτζιάρο επέλεξε το όνομα προς τιμήν της μητέρας του, η οποία ονομαζόταν Μαρία Συβίλλα, ή τουλάχιστον έπαιξε και αυτό το ρόλο του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!