Η Nissan δοκιμάζει υπηρεσία αυτόνομων ταξί στην Ιαπωνία (vid)

Gazzetta team
Η Nissan δοκιμάζει υπηρεσία αυτόνομων ταξί στην Ιαπωνία (vid)
Στις 5 Μαρτίου θα ξεκινήσει το Easy Ride της Nissan, το οποίο είναι μια πιλοτική υπηρεσία αυτόνομων ταξί σε προκαθορισμένη διαδρομή στο Τόκιο.

Ένα βήμα πιο κοντά στην αυτόνομη μετακίνηση κάνει η Nissan με την υπηρεσία ρομποτικών ταξί που εγκαινιάζει στις 5 Μαρτίου στο Τόκιο. Η υπηρεσία ονομάζεται Easy Ride και αφορά μετακινήσεις για εκείνους που θέλουν κινούνται ελεύθερα προς τον προορισμό τους, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να οδηγούν. Τα αυτόνομα αυτοκίνητα που θα χρησιμοποιούνται θα κινούνται σε μια προκαθορισμένη διαδρομή 4,5 χιλιομέτρων από την παγκόσμια έδρα της Nissan προς το εμπορικό κέντρο World Porters στη Yokohama.

Η πιλοτική αυτή δράση της ιαπωνικής εταιρείας γίνεται σε συνεργασία με την DeNA. Από κοινού έχει δημιουργηθεί ένα απομακρυσμένο κέντρο παρακολούθησης που χρησιμοποιεί τις προηγμένες τεχνολογίες των δύο εταιρειών. Χρησιμοποιώντας μια ειδική εφαρμογή για κινητά, οι επιβάτες μπορούν να εισάγουν ό, τι θέλουν να κάνουν, μέσω κειμένου ή φωνής και να επιλέξουν από μια λίστα με συνιστώμενους προορισμούς. Μια οθόνη - tablet στο αυτοκίνητο θα τους δείχνει επιλογές από περίπου 500 συνιστώμενα σημεία ενδιαφέροντος στην επιθυμητή περιοχή. Επιπλέον, περίπου 40 εκπτωτικά κουπόνια για καταστήματα και εστιατόρια της περιοχής θα διατίθενται για λήψη και χρήση, μέσω των smartphones των συμμετεχόντων επιβατών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!