Ένα ισχυρότερο Navara θέλει στην γκάμα της η Nissan

Gazzetta team
Ένα ισχυρότερο Navara θέλει στην γκάμα της η Nissan
Με σκοπό να μπει «σφήνα» στις πωλήσεις του Ford Ranger Raptor, η Nissan σκέφτεται να συνδυάσει το νέο Navara με έναν πιο δυνατό κινητήρα.

Ο ανταγωνισμός στην κατηγορία των Pick-Up είναι σκληρότερος από ποτέ. Πολλά νέα μοντέλα έχουν παρουσιαστεί το τελευταίο διάστημα και η Nissan, με το Navara, είναι μια από τις εταιρείες που πρωταγωνιστούν.

Πρόσφατα είδαμε το νέο Ford Ranger Raptor και η ιαπωνική μάρκα σκέφτεται να προικίσει το δικό της μοντέλο με έναν ισχυρότερο κινητήρα, ώστε να «παίζει» και στην κατηγορία του Ford. Ο επικεφαλής του τμήματος ελαφρών επαγγελματικών αυτοκινήτων του ομίλου Renault-Nissan, Ashwani Gupta, είπε στο αυστραλιανό περιοδικό Motoring:

«Αν με ρωτούσατε για έναν πιθανό αντίπαλο του Raptor χθες, θα σας έλεγα ότι αυτό δεν είναι στη λίστα προτεραιοτήτων μας. Αλλά αν με ρωτάτε σήμερα, θα σας πω ότι είναι ένα ενδεχόμενο που θα μας άρεσε να εξετάσουμε. Έχουμε κάθε τεχνολογία για να το κάνουμε».

Αν τελικά η Nissan πάρει την απόφαση, να προχωρήσει στο ισχυρότερο Navara, δεν είναι απίθανο να χρησιμοποιήσει τον τουρμποντίζελ 3.0 λίτρων V6 που συναντάμε στο νέο Mercedes-Benz X-Class. Σήμερα, το ημιφορτηγό της Nissan εξοπλίζεται με δύο κινητήρες, έναν των 2.3 λίτρων και ένα τούρμπο με 160 ίππους και ένα των 2.3 λίτρων με δύο τούρμπο και 190 άλογα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!