Άφαντη μια Porsche 911 Carrera RS αξίας 500.000€

Gazzetta team
Άφαντη μια Porsche 911 Carrera RS αξίας 500.000€
Μια περίεργη κλοπή ερευνά η αστυνομία στην Αγγλία καθώς συλλεκτική Porsche 911 Carrera RS εξαφανίστηκε από κλειστό πάρκινγκ.

Μια κλασσική Porsche 911 Carrera RS εξαφανίστηκε κάτω από περίεργες συνθήκες στην περιοχή Πίμλικο της Αγγλίας. Το αυτοκίνητο ανήκε σε έναν έμπορο κλασσικών αυτοκινήτων ο οποίος την είχε σταθμευμένη σε κλειστό, υπόγειο πάρκινγκ. Πριν από μερικές ημέρες ωστόσο αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τον ηλιόλουστο καιρό και να κάνει τη βόλτα του με το πανέμορφο αυτοκίνητο του 1973.

Όταν όμως έφτασε το πάρκινγκ συνειδητοποίησε πως η Porsche είχε εξαφανιστεί. Ο Ντέιβιντ Κλαρκ, ιδιοκτήτης της Porsche είχε, όπως κατέθεσε στην αστυνομία, να χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητο από το Δεκέμβριο. Έτσι την είχε αφήσει στο πάρκινγκ όπου την άφηνε εδώ και ένα χρόνο με ασφάλεια. Το περίεργο της υπόθεσης ωστόσο είναι πως αρκετές ημέρες μετά την καταγγελία, τα video από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης με κάμερες που υπάρχει στο πάρκινγκ δεν του έχουν παραδοθεί και η έρευνα δεν έχει αποφέρει καρπούς.

Η συγκεκριμένη Porsche αγγίζει αυτή τη στιγμή στην παγκόσμια αγορά τις 500.000 €, καθώς τα τελευταία χρόνια η ζήτηση αυτού του μοντέλου έχει αυξηθεί σημαντικά. Πρόκειται για μια Carrera RS με κινητήρα 2.7 λίτρων, η οποία είχε φτιαχτεί σε λίγα περισσότερα από 1.000 κομμάτια. Ο αρχικός σχεδιασμός από την εταιρεία της Στουτγάρδης ήταν να κατασκευάσει 500, όσα δηλαδή χρειαζόταν ώστε να ομολογκαριστεί για τους αγώνες ράλι. Να πάρει δηλαδή τη σχετική άδεια και να μπορεί η εταιρεία να συμμετέχει στην θρυλική κατηγορία των ράλι, την Γκρουπ Β. H Porsche 911 Carrera RS παρουσιάστηκε στην έκθεση του Παρισιού του 1972 και σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία, έτσι αυξήθηκε και η συνολική παραγωγή της.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!