Το Ateca είναι το πρώτο μοντέλο της ξεχωριστής μάρκας Cupra (vid)

Το Ateca είναι το πρώτο μοντέλο της ξεχωριστής μάρκας Cupra (vid)

Το Ateca είναι το πρώτο μοντέλο της ξεχωριστής μάρκας Cupra (vid)

Η Seat επιβεβαίωσε την Cupra ως ξεχωριστή μάρκα και την κληροδότησε με το Ateca το οποίο θα είναι το πρώτο της μοντέλο. 

Το Cupra Ateca σηματοδοτεί την αυτονόμηση της Cupra από την Seat, σε ένα πλάνο του ομίλου VW να ενισχυθεί η κερδοφορία των μοντέλων της Seat σε βάθος χρόνου. Το Ateca είναι ιδανικό αυτοκίνητο για την κίνηση αυτή καθώς έχει συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον από το κοινό και μάλιστα σε μια κατηγορία που είναι συνεχώς αναπτυσσόμενη. Κάτι αντίστοιχο αναμένεται να γίνει και με το Cupra Ateca, το οποίο θα είναι ένα SUV 300 ίππων με τετρακίνηση και το αυτόματο DSG κιβώτιο των 7 σχέσεων. 

Επιπλέον θα έχει και εμφανισιακά διαφοροποιημένα στοιχεία, όπως ο προφυλακτήρας που είναι ανασχεδιασμένος, ώστε να φιλοξενεί το υπερμεγέθες Cupra με κεφαλαία γράμματα και η μάσκα ακριβώς από πάνω, στην οποία δεσπόζει το αμφίγραμμα, νέο λογότυπο της φίρμας. 

Το άλλο ενδιαφέρον από τη σημερινή παρουσίαση της Cupra στη Βαρκελώνη ήταν πως το τμήμα της Seat Sport παύει να ασχολείται με το motorsport της Seat και κατά συνέπεια παύει να υπάρχει (;). Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα της Seat θα προετοιμάζονται πλέον από την Cupr, η οποία θα τρέχει και όλα τα αγωνιστικά προγράμματα της εταιρείας. Το ξεκίνημα θα γίνει με το Cupra TCR από το οποίο θα αφαιρεθούν τα σήματα της Seat και θα αντικατασταθούν από τα χάλκινα της Cupra, το αυτοκίνητο βεβαίως δεν θα αλλάξει και θα παραμείνει το γνωστό Leon που συμμετέχει σε διάφορους αγώνες ως πελατειακό αγωνιστικό αυτοκίνητο. 

PREVIEW: 2018 SEAT CUPRA ATECA (2.0 TSI 300 HP) l DESIGN & DEVELOPMENT l Clip

Best of internet