Με αυξημένη ιπποδύναμη η ανανεωμένη Porsche 911 GT3 RS (pics&vids)

Gazzetta team
Με αυξημένη ιπποδύναμη η ανανεωμένη Porsche 911 GT3 RS (pics&vids)
Το πιο σκληροπυρηνικό μοντέλο της Porsche, ανανεώθηκε και προσφέρει μεγαλύτερη ιπποδύναμη σε ένα πακέτο φτιαγμένο εξ αρχής για την πίστα.

Στην έκθεση της Γενεύης θα κάνει το ντεμπούτο της η ανανεωμένη Porsche 911 GT3 RS, η οποία έχει βελτιωθεί στις λεπτομέρειες. Λεπτομέρειες όμως, οι οποίες σε μια τέτοιου είδους κατασκευή, είναι σημαντικές ώστε να δώσουν το κάτι παραπάνω στον οδηγό που αναζητά τις επιδόσεις μέσα στην πίστα. Η νέα Porsche 911 GT3 RS αποδίδει 20 ίππους περισσότερους, ώστε να φτάσει τους 520 ίππους, ενώ ο τετράλιτρος εξακύλινδρος κινητήρας συνδυάζεται με ένα ειδικά ρυθμισμένο PDK κιβώτιο 7 σχέσεων, ώστε η δύναμη να περνάει στον δρόμο, όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται. Κάπως έτσι η επιτάχυνση για το 0-100χλμ./ώρα έρχεται σε 3,2 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 312χλμ./ώρα.

Ο κινητήρας δεν είναι το μόνο που έχει αναβαθμιστεί σε αυτήν την GT3 RS, καθώς η μάσκα στο εμπρός μέρος είναι επίσης καινούρια και μεγαλύτερη, ενώ έχουν αλλάξει και τα φωτιστικά σώματα, καθώς και τα πλευρικά αεροδυναμικά βοηθήματα. Πάντως εκείνο που τραβάει τα βλέμματα από την πρώτη κιόλας ματιά είναι οι αεραγωγοί στο επάνω μέρος των φτερών που εξυπηρετούν στην καλύτερη διαχείριση της θερμοκρασίας των φρένων.

Όλα τα αεροδυναμικά βοηθήματα συντελούν στο να παράγεται μεγαλύτερη κάθετη δύναμη σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, όταν η ταχύτητα αγγίζει τα 200 χλμ./ώρα. Στο εσωτερικό υπάρχουν τρία πακέτα εξοπλισμού αρχής γενομένης από το απλό με τα βασικά, τα οποία ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση θυμίζουν βασικά αγωνιστικού αυτοκινήτου, μέχρι και τα πιο σκληροπυρηνικά και αμιγώς αγωνιστικά. Όπως το πακέτο Weissach με το οποίο μειώνεται δραματικά το βάρος του αυτοκινήτου, παρά το προστατευτικό roll cage στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!