Το μέλλον της VW ξεκινά από τη Γενεύη

Gazzetta team
Το μέλλον της VW ξεκινά από τη Γενεύη
I.D. Vizzion ονομάζεται το τέταρτο αυτοκίνητο της γκάμας των πρωτοποριακών προϊόντων με το χαρακτηριστικό I.D. και αποτελεί στην ουσία ένα μελλοντικό μεγάλο sedan

Την αποκάλυψη του τέταρτου μοντέλου της σειράς μελλοντικών αυτοκινήτων με την ονομασία I.D. θα κάνει στην έκθεση της Γενεύης η Volkswagen. Η γερμανική φίρμα έχει ήδη παρουσιάσει τα I.D., I.D. Buzz και I.D. Crozz και σε αυτά έρχεται να προστεθεί τώρα το μεγαλύτερο μοντέλο της σειράς. Πρόκειται για ένα concept με μέγεθος που ξεπερνά τα 5 μ. και θα κινείται από δύο ηλεκτροκινητήρες, ώστε να είναι «καθαρό» για το περιβάλλον και οικονομικότερο από ότι τα αυτοκίνητα συμβατικής τεχνολογίας.

Το I.D. Vizzion θα είναι επίσης πλήρως αυτόνομο, ως εκ τούτου δεν διαθέτει τιμόνι ή άλλα όργανα χειρισμού. Δέχεται εντολές μέσω φωνής και όλα είναι εύκολα, όπως υπόσχεται τουλάχιστον η VW, καθώς θα μπορείς με ελάχιστες φωνητικές εντολές να ρυθμίσεις τον προορισμό στο σύστημα πλοήγησης ή άλλες παρόμοιες λειτουργίες.

Η ενέργεια αποθηκεύεται σε μπαταρίες με χωρητικότητα 111kWh και δίνει στο αυτοκίνητο αυτονομία της τάξης των 665 χλμ., δεδομένου πως υπάρχει και η ανάκτηση ενέργειας κατά το φρενάρισμα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα δεν ξεπερνά τα 180χλμ./ώρα.

Το I.D. Vizzion θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης και θα το δούμε λογικά να αποτελεί την κορωνίδα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της VW τα οποία θα ξεκινήσουν να λανσάρονται από το 2020 με στόχο έως το 2025 να έχουν παρουσιαστεί περισσότερα από 20 μοντέλα νέων τεχνολογιών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!