Ποιο supercar ανεβαίνει στα χιόνια σαν SUV; (vid)

Gazzetta team
Ποιο supercar ανεβαίνει στα χιόνια σαν SUV; (vid)
Η Porsche γιορτάζει 30 χρόνια τετρακίνησης στα αυτοκίνητά της με ένα video στο οποίο η 911 σκαρφαλώνει την χιονισμένη πλαγιά σαν snowmobile.

Τις εντυπωσιακές δυνατότητες της 911 Turbo S παρουσιάζει η Porsche σε ένα video. Το αυτοκίνητο το οποίο είναι εφοδιασμένο με κίνηση και στους 4 τροχούς ανεβαίνει με ιδιαίτερη άνεση την χιονισμένη πλαγιά στο χιονοδρομικό κέντρο Γκλένσι στη Σκωτία. Χωρίς αλυσίδες ή… χιονοπέδιλα, ή οτιδήποτε άλλο τοποθετείται στα αυτοκίνητα για να κινηθούν στο χιόνι, η 911 Turbo S, εκμεταλλεύεται την θηριώδη ροπή των 75 χλγρ./μ. για να φτάσει στην κορυφή και να γίνει ο «Βασιλιάς του λόφου», όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται το video.

H Porsche 911 Turbo S κινείται από τον 3,8 λίτρων κινητήρα ο οποίος αποδίδει 580 ίππους και συνδυάζεται με το PDK κιβώτιο της εταιρείας, 7 σχέσεων. Το video έχει επετειακό χαρακτήρα δεδομένου πως η φίρμα επισημαίνει την τοποθέτηση τετρακίνησης στα αυτοκίνητά της εδώ και 30 χρόνια, ωστόσο το Porsche Traction Management είναι αυτό που πρωταγωνιστεί στη συγκεκριμένη προσπάθεια. Το σύστημα το οποίο κατανέμει τη ροπή στους άξονες αναλόγως τις απαιτήσεις που παρουσιάζονται από τις συνθήκες του οδοστρώματος και το κάνει με εξαιρετικές ταχύτητες που δεν ξεπερνούν τα 100 miliseconds.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!