Ταχύτατη και με ημιαυτόματο σασμάν η νέα Suzuki Hayabusa

Gazzetta team
Ταχύτατη και με ημιαυτόματο σασμάν η νέα Suzuki Hayabusa
Η νέα γενιά της Suzuki Hayabusa θα αποκτήσει ακόμη πιο ισχυρό κινητήρα, μαζί με ένα εξελιγμένο σύστημα μετάδοσης που θα συμβάλλει στις κορυφαίες επιδόσεις της.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ

Μια από τις πιο γρήγορες μοτοσυκλέτες στην αγορά είναι η Suzuki Hayabusa και η ιαπωνική μάρκα ετοιμάζει τη νέα της γενιά, στην οποία θα είναι ακόμη ταχύτερη και πιο ολοκληρωμένη. Σύμφωνα με το motorcycle.com, θα εφοδιάζεται με ένα εξελιγμένο ημιαυτόματο σασμάν, όμως θα έχει διαφορετική λειτουργία από τα μέχρι σήμερα γνωστά μας συστήματα, όπως για παράδειγμα της Honda.

Θα έχει κανονικό πεντάλ στο αριστερό πόδι του αναβάτη, όμως η πίεση του συμπλέκτη δεν θα είναι απαραίτητη αφού τη διαδικασία θα την αναλαμβάνει μια ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου. Ωστόσο, το χειριστήριο στο χέρι θα υπάρχει για... ψυχολογικούς λόγους, αν ο αναβάτης θέλει να αισθάνεται ότι οδηγεί μια παραδοσιακή μοτοσυκλέτα με μηχανικό σασμάν.

Όλα τα παραπάνω προκύπτουν από την κατοχύρωση μιας νέας ευρεσιτεχνίας από τη Suzuki και δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα, όμως θεωρείται ότι η εταιρεία θα προχωρήσει στο συγκεκριμένο βήμα. Η Suzuki δεν έχει προχωρήσει σε ανακοινώσεις ούτε για τον κινητήρα που θα εφοδιάζει τη νέα Hayabusa. Το πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι ένα νέο μοτέρ 1.440 κυβικών εκατοστών που θα τη φέρει πιο κοντά στη μεγαλύτερή της ανταγωνίστρια, την Kawasaki Ninja ZX-14R, χωρίς να αποκλείεται να λανσαριστεί με μοτέρ 1.300 κυβικών και... τούρμπο για την ενίσχυση της απόδοσης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!