Αντίπαλο για το Audi Q2 ετοιμάζει η DS

Gazzetta team
Αντίπαλο για το Audi Q2 ετοιμάζει η DS
Η νέα γαλλική μάρκα του ομίλου PSA (Peugeot-Citroen-Opel) έχει κάνει «γερό μπάσιμο» στα premium μοντέλα κάθε κατηγορίας και τώρα ετοιμάζεται να εισβάλλει ανάμεσα στο κλειστό κλαμπ των premium κόμπακτ SUV.

Κάποτε, τα DS τα γνωρίζαμε ως μοντέλα στην γκάμα της Citroen όμως πλέον έγιναν αυτόνομη μάρκα. Η DS Automobiles εστιάζει στις premium προτάσεις κάθε κατηγορίας και το πλάνο της τώρα προβλέπει την είσοδο στην ιδιαίτερα δημοφιλή κλάση των πολυτελών και μοντέρνων SUV με κόμπακτ διαστάσεις.

Το DS3 Crossback, όπως θα ονομαστεί, θα στοχεύσει ξεκάθαρα προς το Audi Q2, τη BMW X2 και το MINI Countryman με όπλα του τη σχεδίασή του, τις προηγμένες τεχνολογίες που θα ενσωματώνει και τη διαφορετικότητα που θα συνοδεύει την επιλογή του.

Περιμένουμε ότι η εικόνα του θα είναι επηρεασμένη σημαντικά από το νέο DS7 Crossback, το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής SUV στην γκάμα της φίρμας και δεν αποκλείεται να μιλάμε για το πρώτο μοντέλο που θα χρησιμοποιήσει το νέο πάτωμα του ομίλου PSA με το όνομα CMP.

Το μήκος του θα είναι λίγο μεγαλύτερο των τεσσάρων μέτρων, θα έχει μια σεβαστή απόσταση από το έδαφος στα πρότυπα του ανταγωνισμού και οι χώροι στο εσωτερικό του αναμένονται να είναι άνω του μέσου όρου της κατηγορίας του.

Για την ώρα δεν γνωρίζουμε κάτι επίσημο για τους κινητήρες που θα το συνοδεύσουν όμως υποθέτουμε πως θα μπορεί να συνδυαστεί με τον τούρμπο βενζίνης 1.2 PureTech με 130 ίππους, τον 1.6 THP με περίπου 160 ίππους και τον τουρμποντίζελ 1.6 BlueHDi με 120 άλογα. Περισσότερα θα μάθουμε όσο το αυτοκίνητο φτάνει στο τελικό στάδιο εξέλιξής του και βέβαια, στην επίσημη παρουσίασή του.

*Οι φωτογραφίες προέρχονται από το Motor1. Η κεντρική εικόνα είναι ψηφιακά επεξεργασμένη και όχι επίσημη του νέου DS3 Crossback και εκείνες που ακολουθούν παρακάτω δείχνουν το νέο μοντέλο με «καμουφλάζ», καθώς βρίσκεται ακόμη σε φάση εξέλιξης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!