Αν ερχόταν στην Ελλάδα το Lada XRAY θα κόστιζε 8.600 ευρώ!

Αν ερχόταν στην Ελλάδα το Lada XRAY θα κόστιζε 8.600 ευρώ!

Αν ερχόταν στην Ελλάδα το Lada XRAY θα κόστιζε 8.600 ευρώ!

Νέα επίπεδα εξοπλισμού για το πετυχημένο στην Ρωσία μικρό SUV της Lada που στηρίζεται στο Dacia Santero. Αν έφθανε στην Ελλάδα θα ήταν και εξαιρετικά οικομικό με κόστος απόκτησης μόλις 8.600 ευρώ!

Η Lada ανήκει πλέον στον όμιλο Renault/Nissan και κυκλοφορεί στην Ρωσία αρκετά άγνωστα στη Δύση μοντέλα όπως τα Granta, Kalina, Priora, Vesta, XRAY, Largus και 4x4 (που είναι το γνωστό NIVA με άλλο όνομα). Τα αυτοκίνητα δανείζονται μηχανικά μέρη από παλαιότερα μοντέλα της Ranault/Nissan ή από μοντέρνα Dacia. Tο Lada XRAY, είναι ένα πεντάθυρο χάτσμπακ που βασίζεται στο πάτωμα του Dacia Santero που χαρακτηρίζεται ως επιτυχημένο εμπορικά με 33.000+ πωλήσεις. Στον σχεδιασμό του αμαξώματος κυριαρχεί το σχήμα Χ. Αυτό αποτυπώνεται στη μάσκα με τις χαρακτηριστικές γρίλιες πλαισιωμένες από μεγάλους προβολείς και στρογγυλά προβολάκια ομίχλης χαμηλότερα. Το σχήμα Χ είναι ορατό και στα πλευρά του αυτοκινήτου χάρη στα «νεύρα», που σχηματίζει η λαμαρίνα, ενώ η απόσταση του XRAY από το έδαφος φαίνεται ελαφρά αυξημένη. Στο πίσω μέρος προβλέπονται οριζόντια φωτιστικά σώματα, που αγκαλιάζουν τις γωνίες, υαλοκαθαριστήρας, αισθητήρες παρκαρίσματος και μία μαύρη πλαστική επένδυση στον προφυλακτήρα.

Οι πλούσιες εκδόσεις του ρώσικου crossover εφοδιάζονται με οθόνη αφής επτά ιντσών, συστήματα συνδεσιμότητας, θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα, cruise control, αισθητήρες βροχής για τους υαλοκαθαριστήρες, αυτόματο σύστημα φωτισμού, κάμερα οπισθοπορείας και λειτουργία έκτακτης ανάγκης και ενημέρωσης του Κέντρου Αμεσης Επέμβασης σε περίπτωση ατυχήματος. Το Lada XRAY διατίθεται με τρεις κινητήρες. Έναν τετρακύλινδρο 1,6 λίτρων με 106 και 114 ίππους και έναν μεγαλύτερο 1,8 λίτρων με 122 άλογα. Οι εκδόσεις των 1,6 λίτρων θα συνδυάζονται με μηχανικό σαζμάν πέντε σχέσεων, εκείνες των 1,8 λίτρων με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Πιο συγκεκριμένα υπάρχει διαθέσιμο πλέον cruise control και περιοριστής ταχύτητας για την κορυφαία έκδοση Luxe, τα οποία χειρίζονται μέσω νέων διακοπτών στο τιμόνι. Η νέα αυτή επιλογή αφορά μόνο στις εκδόσεις με τον 1.8 lt. κινητήρα και με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Το XRAY προσφέρεται στη Ρωσία με 11 διαφορετικές επιλογές συνδυασμού εξοπλισμού, κινητήρων, κιβωτίων με τις τιμές να κυμαίνονται ανάμεσα στα 614.900 και 845.900 ρούβλια Ρωσίας (8.600 έως 11.840 ευρώ). Είναι άγνωστο αν θα εισαχθεί στην Ευρώπη και αν η Lada θα μπορούσε, με τις αυστηρές Ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφάλειας και ρύπων, να διατηρήσει αυτές τις πολύ συμφέρουσες τιμές.

 

Best of internet