Κυριαρχία Honda με τον Πεδρόσα στο 2ο τέστ στην Ταιλάνδη

Γιώργος Βαρίνος
Κυριαρχία Honda με τον Πεδρόσα στο 2ο τέστ στην Ταιλάνδη
Τέλος και για το δεύτερο επίσημο τεστ των οδηγών της μεγάλης κατηγορίας, οι οποίοι βρέθηκαν το τριήμερο από την Παρασκευή μέχρι και σήμερα στην Ταϊλάνδη με τον Πεδρόσα να κερδίζει τις εντυπώσεις και τον Μάρκεθ την ουσία.

Για την καλύτερη προετοιμασία των οδηγών για το Thailand motorcycle Grand Prix που θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου στην Ταιλάνδη, οι οδηγοί οδήγησαν για πρώτη φορά στη μικρή και στενή πίστα Chang, με τον Ντάνι Πεδρόσα να καταφέρνει στο τέλος των δοκιμών να βρεθεί στην πρώτη θέση. Τέσσερα λεπτά πριν πέσει η καρώ σημαία της τρίτης μέρας των δοκιμών, ήταν ο Ζουάν Ζαρκό αυτός που κρατούσε την πρώτη θέση. Ο Γάλλος της Monster Tech3 έκανε νωρίς το πρωί τον πρώτο του χρόνο στο 1:29 (με μαλακό πίσω ελαστικό) και λίγο αργότερα τον κατέβασε μερικά χιλιοστά. Το 1:29.867 του Ζουάν Ζαρκό παρέμενε ως ο καλύτερος χρόνος, μέχρι που τέσσερα λεπτά πριν το τέλος των δοκιμών, ολοκλήρωνε ένα ταχύτατο γύρο ο Ντάνι Πεδρόσα. Ο βετεράνος της Repsol Honda κατάφερε να σταματήσει το χρονόμετρο στο 1:29.781 και να πάρει την πρώτη θέση από τον Γάλλο για 86 μόλις χιλιοστά! Λίγο πριν πετύχει τον καλό του αυτό χρόνο, ο Ντάνι Πεδρόσα έδειχνε πως είχε καλό ρυθμό καθώς είχε ανέβει στη δεύτερη θέση ένα δέκατο πίσω από τον αντίπαλό του.

0% Γκανιότα* & Αποκλειστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Ο Ζουάν Ζαρκό δεν επιχείρησε να κάνει προσομοίωση και είχε σύντομες εξόδους των 5-6 γύρων στην πίστα της Ταϊλάνδης σήμερα. Ο Μαρκ Μάρκεθ ολοκλήρωσε τις δοκιμές στην τρίτη θέση των συνδυασμένων αποτελεσμάτων, χάρη στο χτεσινό του χρόνο. Όπως και στην Sepang έτσι και στην Ταϊλάνδη, έδειξε ένα εξαιρετικό πρόσωπο στην προσομοίωση κανονικού αγώνα διάρκειας 20 γύρων. Ενώ δεν απέφυγε και μια ανώδυνη πτώση. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής είχε μια σειρά 9 συνεχόμενων γύρων στο 1:30 στην αρχή (10 συνολικά σ’ αυτό το όριο) και ρυθμό που εντυπωσίασε και πάλι. Αυτοί οι τρεις ήταν και οι μόνοι αναβάτες που κατάφεραν να σπάσουν το φράγμα του 1:30 κατά τη διάρκεια του τριημέρου.

Στην τέταρτη θέση των συνδυασμένων αποτελεσμάτων φιγουράρει η Honda του Καλ Κράτσλοου που έχει από φέτος εργοστασιακό συμβόλαιο απευθείας με την Honda. Ο Βρετανός της LCR δεν έκανε προσομοίωση, ενώ στους 81 γύρους που έκανε μόνο οι 11 από αυτούς ήταν στο 1:30.

Με διαφορά ενός δεκάτου, ο Άλεξ Ρινς πήρε την 5η θέση ενώ ούτε αυτός επιχείρησε προσομοίωση, με την πλειοψηφία των γύρων του στο 1:31. Πάντως στην Suzuki και οι δυο αναβάτες της ήταν πολύ χαρούμενοι με το νέο αεροδυναμικό φέρινγκ που δοκίμασαν χτες και σήμερα.

Με τον τίτλο της καλύτερης Ducati φεύγει από την Ταϊλάνδη ο Τζακ Μίλερ, που κράτησε πίσω του τον εργοστασιακό Αντρέα Ντοβιτσιόζο, αν και σήμερα δεν κατάφερε να βελτιώσει το χτεσινό του χρόνο. Ο Αυστραλός δοκίμασε τις δυνάμεις του σε μια προσομοίωση 19 γύρων με τους 17 από αυτούς στο μεσαίο 1:31, έχοντας βελτιωθεί αρκετά στη διαχείριση των ελαστικών. Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζοαπό την άλλη δεν έκανε προσομοίωση αλλά ούτε και ανησυχούσε για το χρόνο ή τη θέση του. Ο Ντοβιτσιόζο πιστεύει ότι η νέα πίστα και μερικά νέα ελαστικά που έφερε η Michelin, είναι παράγοντες που δεν επιτρέπουν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. Ήταν άνετος και χωρίς άγχος στο τέλος της ημέρας, ενώ σημείωσε ότι του άρεσε πολύ το νέο πλαίσιο που δοκίμασε. Κι ενώ ο Jorge Lorenzo δοκίμασε - σύμφωνα με φήμες - και την GP17 σήμερα (μιας και δεν ήταν ικανοποιημένος με την GP18 στην Ταϊλάνδη) ο Dovi έμεινε με την GP18. Ο Χόρχε Λορένθο είχε μια απίστευτα άσχημη 3η ημέρα δοκιμών, απ’ όπου κι έφυγε απογοητευμένος. Τίποτα δεν του βγήκε, ο χρόνος του ήταν σχεδόν 1’’ πάνω από το χτεσινό κι έμεινε στην 22η θέση, μπροστά μόνο από τους Σιμεόν και Άμπρααμ!

Το ίδιο μπορεί εύκολα να ειπωθεί και για τον Μάβερικ Βινιάλες. Ο Ισπανός έλεγε ότι αυτό ήταν το χειρότερό του τεστ με την Yamaha, ενώ σε μια αποστροφή του λόγου του, τόνιζε ότι προτιμά τη μοτοσυκλέτα που είχε όταν πήγε για πρώτη φορά στους μπλε!! Ο Βινιάλες ήταν 12ος σήμερα και βρέθηκε στην 8η θέση των συνδυασμένων αποτελεσμάτων μόνο χάρη στο χτεσινό του χρόνο. Ο ρυθμός του νεαρού Ισπανού δεν ήταν καθόλου καλός και μόνο στο τέλος φάνηκε μια όαση βελτίωσης, καθώς τότε έκανε τον καλύτερο χρόνο του.

Στην ένατη θέση βρίσκουμε τον Ντανίλο Πετρούτσι και αυτός χάρη στο χτεσινό του χρόνο. Αν και είχε πολλά ελαστικά διαθέσιμα στο τέλος, δεν έκανε επίθεση στο χρονόμετρο. Με εξαίρεση τον Άλβαρο Μπαουτίστα, ο Petrux ήταν ο αναβάτης που έκανε τους λιγότερους γύρους μέσα στην πίστα.

Τη δεκάδα των πρώτων έκλεισε ο υπέροχος πραγματικά, Τακαάκι Νακαγκάμι! Ο Ιάπωνας εντυπωσίασε με την παρουσία του την τελευταία ημέρα των δοκιμών. Όχι μόνο κατέβασε κατά μισό δευτερόλεπτο το χτεσινό του χρόνο, αλλά έκανε και μια καταπληκτική προσομοίωση! Ο Νακαγκάμι έμεινε στο τέλος μέσα στην πίστα για 15 συνεχόμενους γύρους και ήταν σταθερός στο 1:31. Ενδεικτικό είναι ότι ξεκίνησε με 1:31.9 αλλά οι τελευταίοι 2 γύροι του ήταν στο 1:30.8 και στο 1:31.0!

Ενδέκατος ήταν ο Tito Rabat που κατάφερε να κάνει καλύτερο χρόνο από τον Βαλεντίνο Ρόσι που σήμερα δεν έκανε προσομοίωση αγώνα. Ο Ιταλός, όπως και ο ομόσταυλός του, μόνο στο τέλος κατάφερε να βελτιώσει λίγο ακόμα το χρόνο του και να πάρει την 10η θέση στα αποτελέσματα της ημέρας.

Πολύ καλά στοιχεία δείχνει και ο Φράνκο Μορμπιντέλι, αν και επισκιάστηκε - η αλήθεια είναι - από τον Νακαγκάμι. Ο Μορμπιντέλι έκανε τον 13ο χρόνο στα συνδυασμένα, είχε διαφορά μόλις 0.867’’ από την κορυφή, ενώ σε μια μίνι προσομοίωση 10 γύρων ήταν αρκετά καλός με χρόνους στο 1:31.

Τέλος, πρέπει να αναφερθούμε και στον πολύ δυνατό Χαφίζ Σιαχρίν ο οποίος πρέπει να πέρασε με άριστα τις «εξετάσεις» της Ταϊλάνδης. Ο αναβάτης από την Μαλαισία βελτιωνόταν κάθε ημέρα συνεχώς, άκουγε την έμπειρη ομάδα της Monster Tech 3 και έφυγε από την Ταϊλάνδη με διαφορά μόλις 1.7’’ από τον πρώτο! Βελτίωσε το χρόνο του πάνω από 1,5’’ κατά τη διάρκεια του τριημέρου - που για πρώτη φορά οδήγησε μοτοσυκλέτα MotoGP - και θα τον δούμε και πάλι στις δοκιμές του Qatar τον επόμενο μήνα.

Εδώ οι χρόνοι της 3η ημέρας

Και οι συνδυασμένοι των 3 ημερών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!