Τρίτο SUV έρχεται σύντομα από τη SEAT

Gazzetta team
Τρίτο SUV έρχεται σύντομα από τη SEAT
Η ισπανική φίρμα ήταν να μη κάνει την αρχή με τα SUV αφού μετά το Ateca και το Arona, ετοιμάζει και ένα μεγαλύτερο μοντέλο.

Το πρώτο πραγματικό SUV της SEAT ήταν το Ateca, που γνωρίσαμε μόλις λίγα χρόνια πριν και λίγο μετά, ήρθε το μικρότερο Arona. Τώρα η ισπανική μάρκα ετοιμάζεται να μας δείξει και το τρίτο, το οποίο θα είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις και θα «παίζει» στην κατηγορία του Skoda Kodiaq, του Nissan X-Trail κλπ.

Θα βασίζεται στο μοντέλο της Skoda και θα χρησιμοποιεί παρόμοια μηχανικά μέρη, ενώ το όνομά του είναι πολύ πιθανό να είναι Tarraco, σύμφωνα με το Auto Motor und Sport που επικαλείται έμπιστη πηγή. Το Tarraco είναι το αρχαίο όνομα της πόλης Tarragona, στην Καταλονία, που βρίσκεται στα παράλια της Μεσογείου βόρεια της Βαρκελώνης και η επιλογή επικράτησε ανάμεσα σε τρεις ακόμη προτάσεις, το Alboran, το Aranda και το Avila.

Επιστρέφοντας στο SUV της SEAT, πιστεύουμε ότι θα εφοδιάζεται με ευρεία γκάμα βενζινοκινητήρων και ντίζελ μοτέρ, όπως και το Kodiaq. Οι λιγότερο ισχυρές εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες αποκλειστικά ως εμπροσθιοκίνητες ενώ στα πιο ακριβά μοντέλα θα μπορεί να επιλεγεί το σύστημα τετρακίνησης αλλά και το αυτόματο κιβώτιο τύπου διπλού συμπλέκτη DSG. Αναμένεται να παρουσιαστεί σύντομα και δεν αποκλείεται να το δούμε για πρώτη φορά στην επερχόμενη έκθεση της Γενεύης το Μάρτιο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!