To Opel Corsa GSi των 150 ίππων επιστρέφει

Gazzetta team
To Opel Corsa GSi των 150 ίππων επιστρέφει
Ένα σκαλί κάτω από το OPC, αλλά δύο πάνω από τις «απλές» εκδόσεις είναι η GSi του Corsa, καλύπτοντας το κενό που δημιουργείται στην γκάμα.

Η Opel έχει στην γκάμα του Corsa το κορυφαίο OPC των 207 ίππων και τώρα επαναφέρει στο προσκήνιο την έκδοση GSi για δύο λόγους. Αρχικά, θέλει να καλύψει το κενό στην γκάμα της και να προσφέρει ένα σπορ supermini χωρίς τον «απόλυτο» χαρακτήρα του OPC, όμως κατά κάποιο τρόπο αντιδρά σε μια νέα κατηγορία ιπποδύναμης που «ανοίγει».

Παλαιότερα, τα γρήγορα μοντέλα της κλάσης είχαν ισχύ άνω των 170 ίππων και ελάχιστα «έπαιζαν» ανάμεσα στους 120 με 160 ίππους, όμως σήμερα έχουν εμφανιστεί πολλά σε αυτό το επίπεδο. SEAT Ibiza 1.5 TSI Evo FR με 150 ίππους, Volkswagen Polo με τον ίδιο κινητήρα, Ford Fiesta 1.0 EcoBoost ή Suzuki Swift Sport 1.4 τούρμπο, αμφότερα με 140 άλογα, έρχονται για να δώσουν λύση σε όποιον θέλει ένα αυτοκίνητο πόλης με ζωηρές επιδόσεις, συγκρατημένη κατανάλωση και σπορ οδική συμπεριφορά.

Έτσι λοιπόν η Opel αποφάσισε να διεκδικήσει το δικό της μερίδιο στην πίτα των πωλήσεων με την επαναφορά του Corsa GSi, ακόμη όμως είναι άγνωστο ποιον κινητήρα θα φορέσει. Η εκδοχή του τούρμπο 1.6 λίτρων που συναντάμε στο OPC, σε detuned εκδοχή όπως στο προηγούμενο GSi, απορρίπτεται, με πιθανότερο σενάριο να είναι ο 1.4 τούρμπο της Opel που γνωρίζουμε στα μοντέλα της τα τελευταία χρόνια. Το νέο γρήγορο Corsa το περιμένουμε στα τέλη του 2018, όμως δεν είναι σίγουρο ότι θα εισαχθεί και στη χώρα μας.

* Στη φωτογραφία απεικονίζεται το Opel Corsa OPC.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!