Αποκλειστικά πεντάθυρο και με υβριδική έκδοση το Kia Ceed

Gazzetta team
Αποκλειστικά πεντάθυρο και με υβριδική έκδοση το Kia Ceed
Το νέο μικρομεσαίο οικογενειακό της Kia δεν θα αποκτήσει ηλεκτρική εκδοχή, όμως ούτε και τρίθυρη, όπως στις προηγούμενες γενιές του.

Μέχρι σήμερα, έχουμε δει δύο γενιές του Kia Cee'd οι οποίες ήταν πεντάθυρες και οι τρίθυρες εκδοχές του είχαν το όνομα Pro_Cee'd. Η τρίτη του γενιά όμως θα έρθει αποκλειστικά σε πεντάθυρη εκδοχή καθώς η Kia διαπίστωσε ότι η ζήτηση για το πιο σπορ Pro_Cee'd ήταν μειωμένη τα τελευταία χρόνια και δεν τη συνέφερε να εξελίξει άλλο ένα τύπο αμαξώματος.

Παράλληλα, το νέο Ceed (πλέον δεν γράφεται Cee'd) θα αποκτήσει μια ήπια υβριδική έκδοση με σύστημα 48 Volt όμως δεν υπάρχουν πλάνα για αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει υψηλόβαθμο στέλεχος της Kia Ευρώπης στο Automotive News.

Ακόμη, η πιθανότητα ενός Plug-In Hybrid όμως δεν έχει απορριφθεί. Σε ο,τι αφορά τα στυλ αμαξωμάτων που θα διατίθεται το Ceed, σύντομα θα έρθει και ένα σπορ στέισον βάγκον, στα πρότυπα των Shooting Brakes. Οι υπόλοιποι κινητήρες στην γκάμα είναι ο 1.0 τούρμπο των 120 ίππων, ο 1.4 τούρμπο των 140 ίππων και ο ατμοσφαιρικός 1.4 των 100 ίππων για τη βενζίνη και ο 1.6 τούρμπο των 115 ή 136 ίππων για τα ντίζελ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!