Δείτε ένα αυτόνομο Prius να… αλωνίζει τη Μόσχα (vid)

Gazzetta team
Δείτε ένα αυτόνομο Prius να… αλωνίζει τη Μόσχα (vid)
Το πρώτο αυτόνομο ταξί της Μόσχας κάνει την αυτόνομη μετακίνηση να φαντάζει παιχνιδάκι.

Η Yandex Taxi είναι η πρώτη εταιρεία με αυτόνομα ταξί στο κέντρο της Μόσχας και πριν μερικές ημέρες πραγματοποίησε τις πρώτες της δοκιμές με ένα από τα Toyota Prius που χρησιμοποιεί για τις υπηρεσίες της. Στο video που δημοσίευσε η εταιρεία στο διαδίκτυο, παρακολουθούμε σε γρήγορη κίνηση βεβαία, τέσσερα λεπτά διαδρομών σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Το αυτοκίνητο κινείται στο δρόμο έπειτα από βαριά χιονόπτωση, αλλά στη Μόσχα αυτά είναι απλά πράγματα και όλη διαδρομή είναι καθαρισμένη πλήρως. Το Toyota Prius χωρίς να παρεμβαίνει ο οδηγός δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα στο να κινείται και το σημαντικότερο είναι πως δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα με όσα συναντά στο διάβα του.

Κινείται εν μέσω πεζών, άλλων αυτοκινήτων, σταματά στα στοπ, σέβεται τις προτεραιότητες και γενικώς μοιάζει σαν να είναι σκηνοθετημένο δεδομένου πως είναι ακριβώς όπως πρέπει. Η Yandex Taxi είναι ένας από τους κύριους αντιπάλους της Uber στη Ρωσία, έχοντας ένα ευρύ πελατολόγιο και επενδύοντας τώρα πια στην τεχνολογία της αυτονομίας μετακινήσεων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!