Τρία νέα μοντέλα για... χομπίστες από την Peugeot/Citroen/Opel

Gazzetta team
Τρία νέα μοντέλα για... χομπίστες από την Peugeot/Citroen/Opel
Ο όμιλος PSA ετοιμάζει τρία νέα μοντέλα ελεύθερου χρόνου με κοινή βάση και κινητήρες, για να τα λανσάρει με τις τρεις βασικές μάρκες του στην αγορά.

Ένας από τους πιο δυνατούς παίκτες στην κατηγορία των οχημάτων ελεύθερου χρόνου είναι ο όμιλος PSA με ποιοτικά αυτοκίνητα, που βρίσκονται ανάμεσα στα κορυφαία των κατηγοριών τους. Αναφερόμαστε στις επιβατικές εκδόσεις των μικρών Van που συνδυάζουν τους τεράστιους χώρους με την οδική συμπεριφορά και την ευελιξία ενός μικρομεσαίου, που τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, με την ονομασία LAV (Leisure Activity Vehicle).

Τα οχήματα αυτού του τύπου τα λατρεύουν οι χομπίστες, που μεταφέρουν εξοπλισμό για τις ασχολίες τους ή απλά εκείνοι που χρειάζονται τους τεράστιους χώρους που προσφέρουν, όπως οι οικογενειάρχες που οργανώνουν συχνά εκδρομές.

O γαλλικός όμιλος σχεδιάζει την επέκτασή του στη συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων και θα φέρει τρία νέα μοντέλα, που θα βασίζονται στην πλατφόρμα EMP2 και θα λανσαριστούν στην αγορά με τα σήματα της Peugeot, της Citroen και της Opel (Vauxhall στο Ηνωμένο Βασίλειο).

Η νέα γκάμα προϊόντων προέρχεται από ένα ενιαίο αναπτυξιακό πρόγραμμα που στοχεύει στην αύξηση της αποδοτικότητας των επενδύσεων και των πόρων που διατίθενται για την ανάπτυξη οχημάτων, και ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών αλλά και στις διαφορετικές απαιτήσεις χρήσης.

Τα νέα αυτά μοντέλα εξελίχθηκαν πάνω σε μία ιδιαίτερα καινοτόμο πλατφόρμα, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι θα αποτελέσουν το πρότυπο στην κατηγορία, σε τομείς όπως είναι η οικονομία, η ευελιξία, η άνεση αλλά και η ασφάλεια. Θα εφοδιάζονται με κινητήρες τελευταίας τεχνολογίας και θα ενσωματώνουν όλες τις σύγχρονες τάσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Επίσης, θα προσφέρουν στους αγοραστές τους ότι πιο εξελιγμένο διατίθεται σήμερα στην αγορά, από πλευράς ευχαρίστησης, δυνατοτήτων διαμόρφωσης και χωρητικότητας πορτμπαγκάζ. Όλα τους θα διατίθενται σε δύο μήκη, με πενταθέσιες και επταθέσιες εκδόσεις, ώστε να καλύψουν διαφορετικές ανάγκες. Η κατασκευή τους θα γίνεται στα εργοστάσια του Vigo της Ισπανίας και του Mangualde της Πορτογαλίας, με την πρώτη μονάδα παραγωγής να ενισχύεται με μια τέταρτη βάρδια για την κάλυψη του επιπλέον φόρτου εργασίας και τη δεύτερη να αποκτά μια τρίτη βάρδια.

Στις φωτογραφίες, βλέπουμε το Citroen Berlingo MultiSpace που είναι το πρώτο από τα εν λόγω μοντέλα που αποκαλύφθηκε και παρατηρούμε πως πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με στυλ, που θυμίζει πολύ το νέο C3 και C3 AirCross. Έχει 28 μεγάλους και πρακτικούς χώρους αποθήκευσης στο εσωτερικό και πολλές δυνατότητες διαμόρφωσης των καθισμάτων, που εξυπηρετούν στη μεταφορά επιβατών και ογκωδών αντικειμένων. Οι κινητήρες ξεκινούν από τους 75 ίππους και φτάνουν έως τους 130, ενώ θα υπάρχει και ένα νέο αυτόματο σασμάν των οκτώ σχέσεων. Περισσότερα, θα μάθουμε με την επίσημη παρουσίασή του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!