Ο Πινινφαρίνα σχεδιάζει βιετναμέζικά αυτοκίνητα

Gazzetta team
Ο Πινινφαρίνα σχεδιάζει βιετναμέζικά αυτοκίνητα
Η VinFast φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία του Βιετνάμ και για τον σχεδιασμό των αυτοκινήτων κλήθηκε ο οίκος Πινινφαρίνα.

Η VinFast έχει ξεκινήσει ένα τεράστιο project που θα την οδηγήσει στο να γίνει η πρώτη εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία του Βιετνάμ. Το Σεπτέμβριο ξεκίνησε την κατασκευή του εργοστασίου της στη Χαιπόνγκ και η πρώτη φάση της προετοιμασίας πριν βγάλει στην παραγωγή αυτοκίνητα, υπολογίζεται να φτάσει στο 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια.

Στο πλαίσιο αυτό η VinFast διοργάνωσε διαγωνισμό για τη σχεδίαση των οχημάτων της, στον οποίον συμμετείχαν πολλές εταιρείες από την Ευρώπη και την Αμερική και στον οποίον ψήφισαν 60.000 άτομα. Το αποτέλεσμα έφερε νικητή τον οίκο Πινινφαρίνα, ο οποίος ανακοίνωσε έτσι ότι θα αναλάβει τη σχεδίαση ενός SUV και ενός sedan οχήματος.

Στόχος της εταιρείας είναι να παράγει 100.000 έως 200.000 οχήματα ετησίως και σε βάθος χρόνου να φτάσει τις 500.000 οχήματα μέχρι το 2025. Εκτός από τα παραπάνω αυτοκίνητα, η VinFast θα φτιάχνει μίνι ηλεκτρικά οχήματα και ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες. Για τους κινητήρες και την υπόλοιπη τεχνολογία η εταιρεία έχει ανακοινώσει πως θα αγοράσει από την Ευρώπη και την Αμερική τεχνολογία και τεχνογνωσία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!