Ηλεκτρικό το Opel Corsa το 2020

Gazzetta team
Ηλεκτρικό το Opel Corsa το 2020
Η Opel ανακοίνωσε πως το 2020 θα προσφέρει ηλεκτρική έκδοση του νέου Corsa, το οποίο στη συμβατική του έκδοση αναμένεται ένα χρόνο νωρίτερα.

Το κενό που άφησε το Opel Ampera έπειτα από την παύση του συγκεκριμένου project, όταν η Opel άλλαξε χέρια και πέρασε στο γκρουπ PSA, θα καλύψει το Opel Corsa το οποίο θα κυκλοφορήσει στην ηλεκτρική του μορφή το 2020. Ένα χρόνο νωρίτερα αναμένεται η νέα γενιά του επιτυχημένου μίνι της εταιρείας με στόχο να συνεχίσει να είναι το πιο δημοφιλές μοντέλο της γερμανικής φίρμας.

Όλες οι εκδόσεις του Opel Corsa θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Σαραγόσα, στην Ισπανία και αυτό σημαίνει πως το προσεχές μέλλον περιλαμβάνει μια σημαντική ανακατάταξη στις λειτουργίες της εταιρείας. Αυτό γιατί η παραγωγή του Corsa, που προς το παρόν γίνεται και στη Σαραγόσα αλλά και το Άισεναχ της Γερμανίας, θα μεταφερθεί εξ ολοκλήρου στην Ισπανία και στη Γερμανία θα μεταφερθεί η παραγωγή του διαδόχου του Mokka. Ο λόγος για όλα αυτά είναι πως το Corsa θα περάσει σε πλατφόρμα του Ομίλου PSA, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα και έτσι οι Γάλλοι θα έχουν παράλληλα και το πρώτο τους εργοστάσιο στην Ευρώπη που θα είναι υπεύθυνο για ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα.

Η Opel μέχρι το 2020 θα έχει, όπως ανακοινώθηκε, τέσσερα μοντέλα της με ηλεκτρισμό και ανάμεσα σε αυτά θα είναι μια υβριδική έκδοση του Grandland X. Μέχρι το 2024 μάλιστα όλη η γκάμα των προϊόντων της Opel θα διαθέτει εκδόσεις με ηλεκτρική ενέργεια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!