Το πιο οικολογικό Ibiza κινείται με φυσικό αέριο

Gazzetta team
Το πιο οικολογικό Ibiza κινείται με φυσικό αέριο
Η Seat παρουσιάζει την έκδοση TGI του νέου Ibiza, η οποία εφοδιάζεται με φυσικό αέριο και καταναλώνει 3,3 χγρ. καυσίμου.

Εκτός από το κοινό που ενδιαφέρεται για τις GTI κατασκευές της αυτοκίνησης, υπάρχει και ένα όλο και διογκούμενο κοινό το οποίο καλοβλέπει τις TGI εκδόσεις! Τουλάχιστον της Seat που χρησιμοποιεί τα ίδια γράμματα των hot εκδόσεων, με άλλη όμως σειρά, για να δώσει τον οικολογικό χαρακτήρα των μοντέλων της.

Πλέον ήρθε η ώρα του νέου Seat Ibiza να μπει στην «οικογένεια» των TGI εκδόσεων, μετά τα Leon και Mii και να εφοδιαστεί με σύστημα καύσης φυσικού αερίου. Κάπως έτσι γίνεται άκρως οικολογικό με μειωμένους, κατά 25%, τους εκπεμπόμενους ρύπους, αλλά και οικονομικό καθώς η συνδυαστική κατανάλωση κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Όπως σε όλα τα αυτοκίνητα με εναλλακτικό καύσιμο, έτσι και στο Seat Ibiza TGI, υπάρχουν δύο ντεπόζιτα, ένα φυσικού αερίου και ένα βενζίνης και στην προκειμένη περίπτωση η πιστοποιημένη κατανάλωση δεν ξεπερνά τα 3,3 χγρ. ανά 100 χλμ. Ο κινητήρας που εφοδιάζει την TGI έκδοση του Ibiza είναι ο τρικύλινδρος 1.0 λίτρου με απόδοση 90 ίππων. Η αυτονομία του αγγίζει τα 1.194 χλμ., η οποία έρχεται από το ντεπόζιτο των 40 λίτρων βενζίνης και των 13 κιλών φυσικού αερίου. Οι εκπομπές ρύπων είναι μόλις 88 γρ./χλμ. διοξειδίου του άνθρακα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!