Πως θα είναι άραγε το Λονδίνο χωρίς ιαπωνικά αυτοκίνητα;

Gazzetta team
Πως θα είναι άραγε το Λονδίνο χωρίς ιαπωνικά αυτοκίνητα;
Οι Ιάπωνες κατασκευαστές αυτοκινήτων απείλησαν ουσιαστικά την Τερέζα Μει πως λόγω Brexit ενδέχεται ακόμη και να αποχωρήσουν από την αγορά της Αγγλίας.

Τρεις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες εκπροσωπήθηκαν στη συνάντηση που είχε η Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Τερέζα Μέι με εκπροσώπους 19 επιχειρήσεων από την Ιαπωνία. Αυτή ήταν η δέκατη αντίστοιχη συνάντηση με θέμα ασφαλώς, τις συνθήκες που θα υπάρξουν στις εμπορικές συναλλαγές της Αγγλία με τις επιχειρήσεις της ανατολής. Όπως αναφέρουν πηγές του Ρόιτερς δεν υπήρξε κάποια συγκεκριμένη απόφαση ούτε αυτήν τη φορά.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες οι εκπρόσωποι της Nissan, της Honda και της Toyota. Οι τρεις εταιρείες είναι συνολικά οι κατασκευαστές των περισσότερων από τα μισά αυτοκίνητα από όσα κυκλοφορούν στην Αγγλία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι ιαπωνικές εταιρείες έχουν επενδύσει ποσά που ξεπερνούν τα 40 εκατομμύρια Στερλίνες, από την εποχή που η Μάργκαρετ Θάτσερ και όλες οι κυβερνήσεις που ακολούθησαν τη δική της, ενθάρρυναν το σταθερό και συμφέρον κλίμα εισαγωγών προϊόντων από την Ανατολή.

Αυτό ωστόσο κινδυνεύει δραματικά πλέον και ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Μεγάλη Βρετανία, ουσιαστικά απείλησε ότι αν δεν είναι συμφέρον για τις ιαπωνικές εταιρείες να συνεχίζουν τις συναλλαγές, πολύ απλά, θα αποχωρήσουν από την αγορά. Η Πρωθυπουργός, Μέι και οι Υπουργοί της Κυβέρνησής της, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν στην συνάντηση, διαβεβαίωσαν τους επιχειρηματίες για τη σημασία που έχει να διατηρηθούν ελεύθερες και χωρίς επιβαρύνσεις οι συναλλαγές με την Ιαπωνία, αλλά δεν μπόρεσαν να υποσχεθούν ότι θα το επιτύχουν αυτό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!