Η Nissan πρώτη και στα χειμερινά σπορ (vid)

Gazzetta team
Η Nissan πρώτη και στα χειμερινά σπορ (vid)
Δύο εντυπωσιακές μετατροπές παρουσιάζει η Nissan στο Σαλόνι του Σικάγο, προκειμένου να δείξει πως πρωτοπορεί ακόμη και στις ιδιαίτερες εκδόσεις.

Έπειτα από έναν χειμώνα σαν το φετινό στις Ηνωμένες Πολιτείες οι δύο ιδιαίτερες εκδόσεις που θα παρουσιάσει η Nissan στο Σαλόνι του Σικάγο αναμένεται να τύχουν ξεχωριστής εκτίμησης. Το πιο εντυπωσιακό από τα χειμερινά αυτοκίνητα που θα παρουσιάσει η εταιρεία είναι αναμφίβολα το Nissan 370Zki. Το όνομα και μόνο είναι εξαιρετικό και άκρως ενδεικτικό για αυτό που βλέπει κανείς.

Πρόκειται για μια μετατροπή του 370Z σε snow mobile. Ολόκληρο το σύστημα κίνησης έφυγε από το αυτοκίνητο, ώστε τη θέση του να πάρουν στον πίσω άξονα ένα σετ ερπύστριες και στον εμπρός τα ειδικά διαμορφωμένα πέδιλα του σκι. Η μετατροπή είναι ακόμη πιο σπουδαία από ό,τι φαίνεται πάντως αν σκεφτεί κανείς πως χρειάστηκε να μετακινηθούν και το κιβώτιο ταχυτήτων αλλά και ο κινητήρας για να τοποθετηθεί μια ειδική προστατευτική ποδιά, έτσι ώστε να μην προκληθούν ζημιές από τις εκτός δρόμους διαδρομές που θα είναι φυσικά στο χιόνι.

Το άλλο αυτοκίνητο είναι το Nissan Armada Snow Patrol, που επίσης σε επίπεδο ονόματος είναι εξαιρετικά έξυπνο, δεδομένου πως περιλαμβάνει και τα… δύο ονόματα του αυτοκινήτου. Το Nissan Armada είναι μια αναβίωση ενός παλιού αυτοκινήτου της εταιρείας, με τη βάση του για το μοντέλο του 2018 να αποτελεί το Nissan Patrol.

Με το Nissan Armada Snow Patrol, εκτός του ότι τοποθετούνται και τα δύο ονόματα με αυτόν τον έξυπνο τρόπο, αποτελεί και μια κυριολεκτική περιγραφή, καθώς είναι ένα αυτοκίνητο ιδανικό για περιπολίες σε χιονισμένα και απομακρυσμένα εδάφη. Με ψηλότερες αναρτήσεις, διαμορφωμένο προφυλακτήρα και δυνατότητες ρυμούλκησης μέχρι και 3,8 τόνους, το αυτοκίνητο μπορεί να μεταφέρει είτε τα snow mobiles, είτε το 370 Ζki.

Ο προφυλακτήρας περιλαμβάνει και βίντσι ικανότητας 5,4 τόνων, ενώ όλη η κατασκευή κινείται σε θηριώδη ελαστικά εκτός δρόμους, ικανά να ανταποκριθούν στις ξεχωριστές συνθήκες που παρουσιάζουν τα χιονισμένα βουνά. Οι μπάρες οροφής δημιουργούν έναν αποθηκευτικό χώρο, ενώ τα φώτα τύπου LED και στον προφυλακτήρα αλλά και στον ουρανό μπορούν να μετατρέψουν τη νύχτα σε ημέρα, ώστε να ολοκληρωθεί κάθε εργασία αποχιονισμού ή διάσωσης.

Παράλληλα το εσωτερικό του Nissan Armada Snow Patrol είναι ένα premium σαλόνι για άνεση και ξεκούραστη μετακίνηση, πριν οι επιβάτες χρειαστεί να επέμβουν για οποιοδήποτε περιστατικό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!