Πρώτες εικόνες του Skoda Vision X

Gazzetta team
Πρώτες εικόνες του Skoda Vision X
Ο αντικαταστάτης του Skoda Yeti έρχεται στο Σαλόνι της Γενεύης με σχεδιαστικές επιρροές από τα μεγαλύτερα Karoq και Kodiaq.

Εμπρός στο δρόμο που χάραξαν τα Skoda Karoq και Kodiaq, το Skoda Vision X έρχεται το Μάρτιο στη Γενεύη, για να ενσωματωθεί στη γκάμα των SUV της φίρμας, ως το μικρότερο και το πιο compact SUV της Skoda. Η Skoda δημοσίευσε την πρώτη γεύση του Vision X με τρία σκίτσα, που παρουσιάζουν την εμφάνιση αλλά και το εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Η Skoda χαρακτηρίζει το Vision X ως αστικό crossover και το τοποθετεί σε μια κατηγορία με δυνατό ανταγωνισμό. Εμφανισιακά είναι πιο συμβατικό από ό,τι ήταν το Yeti όταν παρουσιάστηκε, ωστόσο η νέα σχεδιαστική γλώσσα του γκρουπ το καθιστά μοντέρνο και ελκυστικό. Τα σκίτσα απεικονίζουν το Sokda Vision X σε ένα έντονο πράσινο χρώμα, ώστε να κάνει αντίθεση με την μαύρη οροφή, ενώ οι λεπτομέρειες που παραπέμπουν στην περιπέτεια, όπως οι μπάρες οροφής και οι διογκωμένοι προφυλακτήρες δημιουργούν το χαρακτήρα του. Χαρακτήρα ο οποίος δε συνάδει και πάρα πολύ με τις ζάντες των 20 ιντσών, ωστόσο θεωρούμε πως αυτή είναι η πιο σπορτίφ εκδοχή του Vision X.

Στο εσωτερικό η κεντρική οθόνη τοποθετείται στο κέντρο ενός λιτού ταμπλό με έντονα στοιχεία high end design, ενώ τα φωτισμένα στοιχεία από κομμένο κρύσταλλο, σε συνδυασμό με την έγχρωμη οθόνη, δημιουργούν ατμοσφαιρικά εφέ φωτισμού. Το Skoda Vision X θα είναι υβριδικό στο πλαίσιο της στρατηγικής της μάρκας που την θέλει μέχρι το 2025 να έχει εμπλουτίσει την γκάμα της με ένα ηλεκτροκίνητο μοντέλο στα τέσσερα που θα πουλάει.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!