Η Mazda εκτοξεύει το επίπεδο των βενζινοκινητήρων

Gazzetta team
Η Mazda εκτοξεύει το επίπεδο των βενζινοκινητήρων
Πάντα πρωτοπόρος σε τεχνολογίες είναι η Mazda και τώρα με τη νέα γενιά των κινητήρων Skyactiv, θα ανεβάσει το βαθμό απόδοσής τους σε πρωτοφανές επίπεδο!

Η Mazda έχει δηλώσει ανοικτά ότι θέλει να κρατήσει τα μοτέρ εσωτερικής καύσης στην γκάμα της και να μη τα θυσιάσει στο βωμό των ηλεκτρικών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα «παλέψει» για αυτά. Όλα τα παραπάνω τα αποδεικνύει έμπρακτα με τα βήματα που ακολουθεί για τους νέους βενζινοκινητήρες τους, όπως ο Skyactiv 3.

Ο στόχος τους είναι να ανεβάσουν όσο το δυνατόν περισσότερο το βαθμό απόδοσής τους, μειώνοντας παράλληλα την απαιτούμενη ενέργεια για τη λειτουργία τους και τις θερμοκρασίες τους. Ο επικεφαλής του τμήματος κινητήρων στη Mazda αναφέρει ότι τα μοτέρ τους θα έχουν ως στόχο το βαθμό απόδοσης της τάξεως των 56%, 27% περισσότερο δηλαδή από τους σημερινούς.

Έτσι οι εκπομπές ρύπων θα πέσουν κατά περίπου 25% και θα φτάσουν σε επίπεδα... ηλεκτρικών, ενώ το ίδιο σε γενικές γραμμές θα ισχύει για την κατανάλωση αλλά και το κόστος χρήσης γενικότερα. Η εξέλιξη των Skyactiv 3 έχει ήδη ξεκινήσει, δεν γνωρίζουμε ωστόσο πότε η τεχνολογία θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως και θα είναι έτοιμη για παρουσίαση, αλλά και τοποθέτηση σε αυτοκίνητα παραγωγής.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!