Ο Πεδρόσα πρώτος στις δοκιμές του MotoGP στην Σέπανγκ

Γιώργος Βαρίνος
Ο Πεδρόσα πρώτος στις δοκιμές του MotoGP στην Σέπανγκ
Στο πρώτο επίσημο τεστ του 2018 που ξεκίνησε σήμερα τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) στην πίστα της Σέπανγκ της Μαλαισίας, ο Ντάνι Πεδρόσα ήταν αυτός που κατέκτησε την πρώτη θέση με τις δύο εργοστασιακές Ducati των Ντοβιτσιόζο και Λορένθο να βρίσκονται κοντά του στις θέσεις 2 και 3 αντίστοιχα.

Μετά την πρωινή βροχή και τα βρόχινα ελαστικά, ο καιρός σταθεροποιήθηκε και είχαμε καλούς χρόνους. Όπως πάντα τα τεστ είναι ενδεικτικά και δεν προσφέρονται για 100% ασφαλή συμπεράσματα, ειδικά μετά το πέρας μόλις μιας ημέρας. Πάντως οι δυνατοί χρόνοι από τους τρεις πρώτους προμηνύουν μια συναρπαστική συνέχεια στις δοκιμές της Μαλαισίας, οι οποίες θα ολοκληρωθούν την Τρίτη το μεσημέρι. Σήμερα τον καλύτερο χρόνο έκανε - στο τέλος όπως και οι περισσότεροι, όταν οι συνθήκες ήταν καλύτερες - ο Ντάνι Πεδρόσα της Honda. Ο Ισπανός κράτησε την πρώτη θέση χάρη στο πολύ καλό 1:59.427 που έκανε. Ο χρόνος του Πεδρόσα είναι μόλις 59χιλ πάνω από το χρόνο που έκανε πέρυσι ο Βινιάλες κι έπαιρνε την πρώτη θέση στο τεστ.

Πίσω από τον Πεδρόσα ακολουθεί το δίδυμο της Ducati, με 32 μόλις χιλιοστά να χωρίζουν τους Ντοβιτσιόζο και Λορένθο. Οι τρεις πρώτοι ήταν και οι μοναδικοί που έσπασαν το φράγμα των δυο λεπτών σήμερα, με τη μεταξύ τους διαφορά να μην ξεπερνά τα τέσσερα δέκατα.

Τους λιγότερους γύρους από κάθε άλλον μέσα στη δεκάδα έκανε ο Ντανίλο Πετρούτσι, κατάφερε όμως να είναι στην τέταρτη θέση με επτά δέκατα από την κορυφή. Μόνο 55χιλ ήταν η διαφορά του Petrux από το νέο του ομόσταυλο, τον Τζακ Μίλλερ, ο οποίος δείχνει (όπως και στην Βαλένθια) ότι η Ducati του ταιριάζει. Φυσικά ο Αυστραλός έχει μια έτοιμη (και νικήτρια) μοτοσυκλέτα στη διάθεσή του και με αυτή κατάφερε να πάρει την 5η θέση, μπροστά από τον Βαλεντίνο Ρόσι.

Ο Ιταλός θρύλος της Yamaha είχε βρεθεί ακόμα και στην πρώτη θέση λίγο πριν το τέλος. Ο τελευταίος του γύρος ήταν στο 2:00.233 και τον έβαλε στην 6η θέση, οκτώ δέκατα από τον πρώτο. Να σημειώσουμε πάντως ότι ο Vale δεν έμεινε μέσα στην πίστα μέχρι τα τελευταία λεπτά, όταν και άρχισαν να κατεβάζουν χρόνους οι αντίπαλοί του. Ο Ρόσι άφησε πίσω του τον Μάβερικ Βινιάλες, ο οποίος επίσης έκανε με τον τελευταίο του γύρο τον καλύτερό του χρόνο, αλλά το 2.00.714 τον άφησε μόλις 13ο.

Ο έβδομος καλύτερος χρόνος ανήκε στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Μάρκ Μάρκεθ (έτσι θα τον γράφουμε από εδώ και εμπρός), ο οποίος πάντως έμεινε σχεδόν εννέα δέκατα πίσω από τον Ντάνι Πεδρόσα.

Ο τελευταίος από τους οδηγούς που ήταν στο ίδιο δευτερόλεπτο από την κορυφή ήταν ο Ζουάν Ζαρκό, με τον Γάλλο να ήταν ο πιο γρήγορος το πρωί στο βρεγμένο. Την ένατη θέση πήρε ο Καλ Κράτσλοου, 46χιλ μπροστά από τον Πολ Εσπαργκαρό ο οποίος έβαλε και την ΚΤΜ μέσα στη δεκάδα των πρώτων. Λίγο πριν το τέλος είχαμε κόκκινη σημαία εξαιτίας μιας πτώσης του Αντρέα Ιαννόνε, ενώ πτώση (μικρή) είχε σήμερα και ο Κράτσλοου. Ενδέκατος ήταν ο Άλεξ Ρινς, τέσσερα δέκατα ακριβώς πιο γρήγορος από τον ομόσταυλό του και μόλις 37χιλ μπροστά από τον Τακαάκι Νακαγκάμι. Ο Ιάπωνας εντυπωσίασε με το καλημέρα στην Σέπανγκ , καθώς πέτυχε να είναι εύκολα ο πιο γρήγορος από τους νεοφερμένους μέσα στην πίστα. Ο επόμενος rookie ήταν ο Franco Morbidelli στην 18η θέση και μισό δευτερόλεπτο πιο αργός από τον Ιάπωνα αντίπαλό του που ήταν 12ος.

Στο τέλος των δοκιμών ο Ρόσι σταμάτησε πριν από αρκετούς από τους συναθλητές του και έτσι ενώ ήταν την ώρα που βγήκε πρώτος τελικά κατατάχτηκε 6ος. Ο ίδιος ανέφερε στους δημοσιογράφους:

«Αυτό είναι το MotoGP! Σταματάς και χάνεις 3-4 θέσεις! Είναι όμως μόνο η πρώτη ημέρα κι έτσι δεν σημαίνει τίποτα. Ξεκινήσαμε όμως καλά. Δεν θυμάμαι πέρυσι ούτε μια μέρα σαν και αυτή. Ήμουν όλο παράπονα! Είμαι χαρούμενος διότι τον Νοέμβριο κάναμε καλή δουλειά. Κατανοήσαμε καλύτερα το όλο μπέρδεμα μέσα στη σεζόν και το πλαίσιο που είχαμε σήμερα ήταν μια εξέλιξη. Μια εξέλιξη αυτού που είχαμε τον Νοέμβρη, βασισμένο δηλαδή σ’ αυτό του 2016. Όταν οδηγώ με αυτό το πλαίσιο νοιώθω καλά και όταν πιέζω έχω καλή ταχύτητα.»
Δείτε τους χρόνους της ημέρας!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!