Τον Νοέμβρη του 2019 το ηλεκτρικό VW I.D.

Τον Νοέμβρη του 2019 το ηλεκτρικό VW I.D.

Τον Νοέμβρη του 2019 το ηλεκτρικό VW I.D.

Το πρώτο μοντέλο της Volkswagen από την οικογένεια I.D. θα είναι το hatchback ου θα περάσει στην παραγωγή τον Νοέμβριο του 2019.

Πλούσια όπως φαίνεται θα είναι η γκάμα των μοντέλων που θα προσφέρει η VW και τα οποία θα ενταχθούν στην οικογένεια I.D.. Όπως ανακοινώθηκε το πρώτο από αυτά θα είναι το I.D. hatchback το οποίο δεν ανακοινώθηκε ποιο όνομα θα φέρει, όμως θα περάσει στην παραγωγή τον Νοέμβριο του 2019. Λίγο νωρίτερα θα ξεκινήσει η παραγωγή του VW Golf όγδοης γενιάς, ωστόσο σύμφωνα με τους Γερμανούς το I.D. hatchback θα αντικαταστήσει στην ουσία το αμιγώς ηλεκτρικό Golf. 

Η οικογένεια I.D. με βάση τα όσα έχουμε δει από τα concepts που έχουν παρουσιαστεί θα είναι σαφώς πιο μοντέρνα σε σχεδιασμό, ενώ το γεγονός πως μιλάμε για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα σημαινει πως θα είναι και τεχνολογικά εξελιγμένα στην νέα εποχή που προσδιορίζεται στις αρχές της δεκαετίας του 2020. 

Αυτό που δεν ανακοινώθηκε για το I.D. hatchback είναι η ιπποδύναμη από τον ηλεκτροκινητήρα καθώς και η μπαταρία. Στο concept του 2016 οι αντίστοιχοι αριθμοί ήθελαν το αυτοκίνητο να αποδίδει 168 ίππους και να έχει αυτονομία περίπου 500 χλμ.. Μάλλον όμως θα είναι διαφοροποιημένοι προς τα πάνω, αν μη τι άλλο όσον αφορά την αυτονομία. 

Εκτός από το Hatchback πάντως τα αυτοκίνητα της VW με το χαρακτηριστικό I.D. θα είναι αρκετά, αν κρίνουμε από τις αιτήσεις για κατατεθέντα σήματα που έχει υποβάλει η εταιρεία. Έχουμε ήδη δει το crossover I.D. Crozz, το I.D. Buzz που θα είναι το Transporter της ηλεκτρικής εποχής και θα υπάρξουν ακόμη τα I.D. Streetmate, I.D. Cruiser και I.D. Freeler.

Best of internet