H Hyundai προκαλεί το Volkswagen Golf GTI!

Gazzetta team
H Hyundai προκαλεί το Volkswagen Golf GTI!
Με το νέο Veloster N, η Hyundai εξαπέλυσε πυρά ενάντια στη Volkswagen, θίγοντας την αξιοπιστία και τις επιδόσεις που έχει στην πίστα το Golf GTI.

Η Hyundai έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση για τα νέα της προϊόντα με το σήμα N, τις γρήγορες εκδόσεις των μοντέλων της δηλαδή. Μετά το i30 Ν, ήρθε και το αντίστοιχο Veloster, με κινητήρα τούρμπο 2.0 λίτρων και 280 ίππους!

Ο επικεφαλής του σπορ τμήματος της Hyundai, Άλμπερτ Μπίρμαν, με «θητεία» σε πολύ σημαντικά πόστα όπως το τμήμα M της BMW, προκαλεί ανοικτά τη Volkswagen και λέει:

«Μπορεί να υπάρχουν Golf GTI που κάνουν για την πίστα, όμως αν πάρεις το απλό GTI τότε τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Με τα N μοντέλα μας θέλουμε να είμαστε πιο κατάλληλοι για την οριακή οδήγηση σε κλειστή διαδρομή και να δώσουμε περισσότερο χαρακτήρα, κάτι πολύ σημαντικό».

Αργότερα είπε πως το Golf GTI θα... παραδώσει πνεύμα ύστερα από μερικούς γύρους και όταν ερωτήθηκε, τι θα χαλάσει στο γερμανικό μοντέλο, απάντησε «τα πάντα». Από την άλλη, ο Μάικλ Μπαρτς, υψηλόβαθμο στέλεχος της Volkswagen Αυστραλίας, είπε:

«Γίνονται μεγάλες δηλώσεις από υποτιθέμενους ανταγωνιστές που δεν βρίσκονται καν στην αγορά, ακόμη. Ο κάθε ένας μπορεί να κάνει ένα καλό αυτοκίνητο για την πίστα, όμως η εξειδίκευση και η εμπειρία που απαιτείται για να κατασκευάσεις ένα GTI ή R μοντέλο, που αριστεύουν και στην καθημερινή χρήση, κερδίζονται ακόμη πιο δύσκολα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!