BMW iNext με 700 χλμ. αυτονομία

Gazzetta team
BMW iNext με 700 χλμ. αυτονομία
Εντυπωσιακή αυτονομία υπόσχεται η BMW για το iNext, το ηλεκτρικό όχημα που σκοπεύει να λανσάρει το 2021.

Όπως όλα δείχνουν σε 3-4 χρόνια από τώρα τα αυτοκίνητα θα είναι πολύ διαφορετικά από αυτά που χρησιμοποιούμαι εδώ και δεκαετίες. Η BMW που έχει ήδη παρουσιάσει το δημιούργημά της για εκείνη την εποχή, το BMW iNext EV, ανακοίνωσε πως το τελικό προϊόν θα είναι έτοιμο να προσφέρει μια τεράστια αυτονομία για τα δεδομένα που γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή.

Τα 700 χλμ. αυτονομίας είναι μια τιμή που έχει τολμήσει να ανακοινώσει μόνο ο Έλον Μασκ για το φορτηγό της Tesla. Ούτε το Tesla ModelX, ούτε κάποιο από τα υπάρχοντα ηλεκτρικά έχει φτάσει σε αυτό το επίπεδο απόστασης με ηλεκτροκίνηση και ο λόγος είναι πως η διαθέσιμη τεχνολογία μπαταριών επιτρέπει σχέδια μόνο επί χάρτου. Παρόλα αυτά το iNext EV που θα είναι ένα πολυτελές crossover, στην BMW σκοπεύουν να διαθέτει τεχνολογία αιχμής σε όλα τα επίπεδα.

Έτσι η εταιρεία ανακοίνωσε στο Ντιτρόιτ, πως το iNext θα διαθέτει μεγάλη αυτονομία όταν ξεκινήσει να πωλείται και παράλληλα θα είναι αυτόνομο με δυνατότητες επιπέδου 3, που σημαίνει πως στις περισσότερες περιπτώσεις θα κινείται αυτόνομα, αλλά ο οδηγός θα πρέπει να είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να αναλάβει τον έλεγχο. Αυτό είναι ένα στάδιο που δεν αναμένεται να διαρκέσει και πολύ γενικώς, έτσι τώρα, το 2018, η BMW τόνισε πως τότε, το 2021, η αναβάθμιση στο επίπεδο 4 θα γίνει μέσα σε περίπου ένα χρόνο από την κυκλοφορία του αυτοκινήτου. Στο επίπεδο 4 ο οδηγός δεν χρειάζεται έστω και αν μπροστά του έχει τιμόνι και άλλα συμβατικά όργανα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!