Μια Ferrari με κινητήρα ήσυχο σαν... ποδήλατο!

Gazzetta team
Μια Ferrari με κινητήρα ήσυχο σαν... ποδήλατο!
Ένα αμιγώς ηλεκτρικό supercar θα κατασκευάσει η Ferrari το οποίο θα είναι μεν ταχύτατο, όμως δεν θα παράγει το «θεϊκό» ήχο που γνωρίζουμε έως και σήμερα στα δημιουργήματα της μάρκας.

Η νέα εποχή στην αυτοκίνηση αναγκάζει κατασκευαστές σαν τη Ferrari να απαρνηθούν την ταυτότητά τους και να φτιάξουν αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα! Στο κομμάτι των επιδόσεων, δεν θα γίνουν εκπτώσεις, ούτε και σε αυτό της οδικής συμπεριφοράς, όμως ένα αναπόσπαστο κομμάτι των supercars και ειδικά των Ferrari, είναι ο ήχος.

Ο τελευταίος, θα απουσιάζει πλήρως από ένα επερχόμενο μοντέλο της ιταλικής φίρμας καθώς θα κινείται μόνο με ηλεκτροκινητήρα, για να ανταγωνιστεί αυτοκίνητα όπως το νέο Tesla Roadster. Ο επικεφαλής της FCA, Σέρτζιο Μαρκιόνε, επιβεβαίωσε ότι θα έρθει μια ηλεκτρική Ferrari και συμπλήρωσε:

«Ο κόσμος ενθουσιάστηκε με την Tesla και το νέο supercar που παρουσίασε. Δεν προσπαθώ να μειώσω το επίτευγμα του Έλον (Μασκ), αλλά πιστεύω ότι είναι εφικτό από όλους μας. Θα το κάνουμε γιατί πρέπει». Ωστόσο το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Ferrari απέχει μερικά χρόνια ακόμη και στο ενδιάμεσο θα δούμε αρκετές υβριδικές κατασκευές από το Μαρανέλο, ώστε να... προετοιμάσει το έδαφος.

* Στην κεντρική φωτογραφία απεικονίζεται η υβριδική Ferrari LaFerrari.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!