H Lotus θα φτιάξει ένα κορυφαίο SUV!

Gazzetta team
H Lotus θα φτιάξει ένα κορυφαίο SUV!
Μια μάρκα με αφοσίωση στα σπορ, ελαφριά και ευέλικτα αυτοκίνητα όπως η Lotus, αλλάζει εντελώς γραμμή πλεύσης και «βλέπει» προς τα SUV.

Μπορεί μάρκες όπως η Porsche, η Maserati ή η Lamborghini να έφτιαξαν τελικά ένα SUV μοντέλο, όμως σχεδόν κανείς δεν περίμενε αντίστοιχη κίνηση και από τη... Lotus!

Ο λόγος είναι απλός, καθώς η βρετανική μάρκα πάντοτε αδιαφορούσε για τις τάσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας και κατασκεύαζε μοντέλα που εξυπηρετούσαν συγκεκριμένους σκοπούς.

Μικρά, ευέλικτα και ελαφριά σπορ τετράτροχα, που δεν εφοδιάζονταν με πολύ ισχυρούς κινητήρες, ήταν όμως ταχύτατα, ειδικά σε τερέν πίστας. Τώρα όμως έρχεται η στιγμή της μεγάλης αλλαγής και η Lotus ήδη έχει ξεκινήσει να σχεδιάζει το SUV της, όμως όπως η ίδια ξεκαθαρίζει, θα είναι ένα πραγματικό δημιούργημά της.

Αυτό σημαίνει ότι παρά τον αναπόφευκτα μεγαλύτερο όγκο και της απόστασης από το έδαφος, θα είναι ελαφρύτερο από τον ανταγωνισμό και σημείο αναφοράς στην κατηγορία, σε ο,τι έχει σχέση με την οδική συμπεριφορά.

Μάλιστα δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο παρουσίασης κι άλλων SUV στο μέλλον, δημιουργώντας μια πλήρη γκάμα μεγεθών. Αυτά κατά πάσα πιθανότητα δεν θα κατασκευάζονται στην Αγγλία, όπως τα σπορ μοντέλα της μάρκας αλλά στις εγκαταστάσεις της Geely στην Κίνα, η οποία αγόρασε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της Lotus πέρυσι.

* Φωτογραφία: Autocar

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!